I ženska i muška ragbi selekcija trijumfovale u Solunu

Sljedeće kolo regionalne ragbi lige igra se u Tivtu 4. i 5. marta

2704 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Razvojni timovi ženske i muške crnogorske ragbi selekcije ostvarili su pobjede u svim mečevima prvog kola regionalne ragbi lige koji su održani tokom vikenda u Solunu.

Ženske selekcija takmičila se u olimpijskoj verziji ragbija 7's i pobjedila je oba domaća grčka kluba - Iraklis sa rezultatom 20:10 i Rebels sa 25:0.

Dva eseja u meču protiv Rebelsa postigla je Ouset Mičel, a po jedan Ivana Čađenović, Marija Rašović i Zorica Kostić. Protiv Iraklisa po jedan esej su postigle Čađenović, Rašović, Ouset i Kostić.

Muška selekcija savladala je domaćina ekipu Rebelsa sa rezultatom 20:10. Dva eseja je postigao Marko Andrić, a po jedan Blago Lukačević i Danilo Đalović.

Ragbisti Crne Gore
foto: Ragbi savez Crne Gore

Sljedeće kolo regionalne ragbi lige igra se u Podgorici 4. i 5. marta.

U ovom takmičenju čiji je puni naziv "South Balkans Rugby Championship" učestvuju ekipe iz Crne Gore, Grčke, Albanije, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Razvojne timove ženske i muške selekcije čine igračice i igrači iz svih crnogorskih klubova na koje će nacionalna selekcija računati u budućnosti. Selektor obje selekcije je Danijel Keserović a trener Dušan Vučićević.

Bonus video: