UFC 285: Povratak kralja

Džons je godinama "flertovao" sa prelaskom u tešku kategoriju, a zahvaljujući svom statusu, prva borba u novoj diviziji će mu biti za titulu

3408 pregleda 0 komentar(a)
Džons u meču sa Antonijem Smitom 2019. godine, Foto: Reuters
Džons u meču sa Antonijem Smitom 2019. godine, Foto: Reuters

Nakon tri godine pauze, dugogodišnji vladar polu-teške divizije, Džon Džons, se vraća u oktagon sa željom da dokaže da je najbolji borac svih vremena.

Džons je godinama "flertovao" sa prelaskom u tešku kategoriju, a zahvaljujući svom statusu, prva borba u novoj diviziji će mu biti za titulu.

Njegov rival će biti Siril Gan, vjerovatno najpokretljivi teškaš u istoriji sporta, koji je karijeru u borilačkom svijetu počeo u mui-taiju prije svega sedam godina.

"Spreman sam da dominiram, ali ako borba bude trajala svih pet rundi, spreman sam da se "pobijem". Ostaviću srce u tom oktagonu. Osjećam se kao pobjednik" rekao je na konferenciji za medije bivši šampion.

Kontroverzni Amerikanac je tokom karijere sam sebi bio najgori neprijatelj. Hapšenja, korišćenje steroida i gotovo sociopatsko ponašanje bacili su sjenu na mnoge uspjehe 35-godišnjeg Džonsa.

Gan će pokušati da iz drugog pokušaja postane svjetski šampion, nakon što je u januaru prošle godine poražen od Frensisa Enganua, koji je u međuvremenu napustio UFC.

Borba će početi u nedelju ujutru oko četiri sata po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: