UFC 285: Džons zacementirao svoje nasljedstvo, za dva minuta Amerikanac riješio borbu

Džon Džons je novi šampion teške kategorije UFC-a, slavio u prvoj rudni nakon 10 godina

11755 pregleda 3 komentar(a)
Veliki povatak, Foto: Reuters
Veliki povatak, Foto: Reuters

Bilo je pitanja kako će izgledati Džon Džons u oktagonu nakon tri godine pauze, koliko će prelazak u novu diviziju uticati na njegovo izdanje, ali je Amerikanac otklonio sve sumnje i postao novi kralj teškaša savladavši Sirila Gana u drugom minutu meča giljotinom.

Džons je više puta prije borbe istakao da se već osjeća kao pobjednik, te da ne postoji šansa da ne uzme novi pojas. Bio je u pravu, a dominantom predstavom je zacementirao svoje nasljedstvo u sportu.

Džons je prvi put nakon 10 godina slavio u prvoj rundi, nakon dva minuta borbe.

Njegov rival je odao priznanje 35-godišnjem : "Odličan posao"!

Koliko odličan, ali i iznenađujući pokazivale su prognoze bukmejkera, čak 6,8 eura na jedan uloženi na američkog veterana da borbu riješi već u prvoj rundi.

Džons je u intervjuu sa Džoom Roganom nakon meča, izazvao bivšeg šampiona, Stipea Miočića, da odmjere snage ovoga ljeta što je Amerikanac hrvatskog porijekla prihvatio.

U ostalim borbama glavnog događaja, Aleksa Graso je postala nova šampionka u muva kategoriji savladavši Valentinu Ševčenko, Kazahstanac Šavkat Rahmanov je nastavio svoj uspon u velteru pobijedivši Džefa Nila, Mateuš Gamrot je bio bolji od Džejlina Tarnera odlukom sudija, dok je Bo Nikal u prvoj rundi "arm trianglom" primorao Džejmija Piketa na predaju.

Bonus video: