Ferstapen krenuo pobjedom, Alonso završio na podijumu

Nova sezona počela je loše za Ferari - Šarl Lekler je morao da odustane u trenutku kada je bio na trećem mjestu, zbog kvara na bolidu

5393 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Maks Ferstapen je u velikom stilu počeo novu sezonu u Formuli 1 - aktuelni šampion je slavio na Velikoj nagradi Bahreina i upisao 36. pobjedu u karijeri.

Holanđanin je danas prvi put u karijeri slavio u Bahreinu, Ferstapen je od početka bio nedodrljiv, a vođstvo je izgubio samo tokom odlaska u boks. Kontrolisao je dešavanja na stazi i lako stigao do trijumfa. Aktuelni šampion je trku završio ispred timskog kolege Serhija Peresa. Posljednje mjesto na podijumu pripalo je fenomenalnom vozaču Aston Martina Fernandu Alonsu.

Nova sezona počela je loše za Ferari - Šarl Lekler je morao da odustane u trenutku kada je bio na trećem mjestu, zbog kvara na bolidu.

Na četvrtom mjestu je završio drugi vozač Ferarija Karlos Sainc, a iza njega bili su Luis Hamilton (Mercedes), Lens Strol (Aston Martin), Džordž Rasel (Mercedes), Valteri Botas (Alfa Romeo), Pjer Gasli (Alpin) i Aleks Albon (Vilijams).

Šampionat se nastavlja 19. marta trkom za Veliku nagradu Saudijske Arabije.

Bonus video: