Odermat pobijedio u Aspenu i osvojio Mali kristalni globus

Odermat je osvojio Mali kristalni globus u superveleslalomu pošto ima 642 boda, ispred Kildea sa 452 i Austrijanca Vincenta Krihmajra sa 335

3294 pregleda 0 komentar(a)
Marko Odermat, Foto: Reuters
Marko Odermat, Foto: Reuters

Švajcarski skijaš Marko Odermat pobijedio je večeras u superveleslalomu, trci koja je u sklopu Svjetskog kupa održana u američkom Aspenu i osvojio šampionsku titulu u toj disciplini.

Odermat je pobijedio rezultatom 1:05,80 minuta i ostvario petu pobjedu u sedam ovogodišnjih trka u superveleslalomu u Svjetskom kupu, dok je u preostale dvije bio na pobedničkom postolju.

Drugo mjesto zauzeo je Andreas Zander iz Njemačke sa 0,05 sekundi zaostatka za pobjednikom. To je bio njegov prvi plasman na postolje u Svjetskom kupu.

Treći kroz cilj prošao je Norvežanin Aleksander Omot Kilde sa 0,34 sekunde zaostatka za pobjednikom.

Odermat je osvojio Mali kristalni globus u superveleslalomu pošto ima 642 boda, ispred Kildea sa 452 i Austrijanca Vincenta Krihmajra sa 335.

Odermat je i blizu osvajanja drugog uzastopnog Velikog kristalnog globusa, pošto u generalnom plasmanu ima 1.626 bodova, ispred Kildea koji ima 1.240 i Norvežanina Henrika Kristofersena, koji je sakupio 874 boda.

Bonus video: