Mata Leao se sa dva turnira vratila sa 23 medalje

Mata Leao na turniru u Briselu osvojila šest, a u Sarajevu 17 medalja

3243 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mata Leao
Foto: Mata Leao

Članovi podgoričkog kluba Mata Leao osvojili su 23 medalje na takmičenju u brazilskom džiu-džicu na turnirima u Belgiji i Bosni i Hercegovini.

Na turniru u Briselu prethodnog vikenda Mata Leao je osvojila šest medalja. U disciplini Gi, odnosno borbi u kimonu srebrne medalje osvojili su trener ekipe Mladen Jokmanović u diviziji crnih pojaseva. U finalnim borbama zaustavljeni su Nikola Perović (divizija braon pojaseva) i Vuk Džudović (divizija plavih pojaseva).

U disciplini No Gi osvojena su dva srebra i bronza - srebrne medalje su osvojili Nikola Perović (braon pojasevi) i Vuk Džudović (plavi pojasevi) dok je bronza pripala Srđanu Boskovicu u diviziji crnih pojaseva.

Mata Leao
foto: Mata Leao

U konkurenciji 45 timova Mata Leao je završila na osmoj poziciji.

Sedam dana prije turnira u Briselu, Mata Leao je učestvovala na turniru u Sarajevu, gdje je u konkurenciji 35 klubova iz 11 država osvojila 17 medalja - osam zlatnih, sedam srebrnih i dvije bronzane.

Zlatne medalje su osvojili: Nikša Đurović, Marko Maraš, Petar Džudović, Boris Ilin, Boško Zindović, Nikola Mitrović, Elena Jovanović i Nikola Perović.

Mata Leao
foto: Mata Leao

Srebrne medalje su osvojili: Stefan Jovanović, Oleg Ilin, Uroš Tomić, Mario Marić, Balša Sinđić, Aleksa Šaban i Aleksa Rašovic.

Bronzano odličje pripalo je Balši Dondiću i Jakši Kneževiću.

Trener ekipe Jokmanović je iskazao zadovoljstvo postignutim rezultatima i najavio nove nastupe u predstojećem dijelu takmičarke sezone.

Bonus video: