BK Budva uspješan u Švedskoj: Još dvije medalje u riznici

Obje bokserske iz BK Budva su ovojile medalje na međunarodnom tuinriru SA kategorije na kojem je učestvovalo 300 takmičarki iz 22 zemlje
249 pregleda 0 komentar(a)
Bojana Gojković
Bojana Gojković
Ažurirano: 03.02.2019. 14:41h

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore, Bojana Gojković, pobjednica je međunarodnog bokserskog turnira A klase u Švedskoj. Gojković je treći put zaredom osvojila turnir u Borasu, a pobjedom u finalu nad Engleskinjom Ameli Garsijom, pokazala je da je dominantna u juniorskoj konkurenciji na Starom kontinentu.

Gojković je aktuelna evropska prvakinja i do finala u kategoriji do 52 kilograma je jednoglasno dobila i Rejčel lavli iz Republike Irske.

Uz zlato Gojković, i druga takmičarka BK Budva, Tamara Radunović osvojila je medalju - bronzu u seniorkama do 57 kilograma. Radunović je u četvrtfinalu dobila Italijanku Đordanu Sorentino, ali je u borbi za finale preglasavanjem, poražena oed Engleskinje Keli Baseli.

"O nastupu Gojković je suvišno trošiti riječi jer je jednostavno perfektno boksovala. Radunović je zaslužila medalju, a meč protiv Engleskinje u polufinalu je bio ravnopravan i mogao je otići i na drugu stranu", naglasio je Nikola Ružić, trener sjajnih bokseki iz Budve.

Bonus video: