Budva spremna za 1. Svjetski kup u boksu za mlade

U Budvi se već priprema preko 100 boksera za nastupe na Svjetskom kupu za mlade - 32. Jadranskom Biseru od 13. do 20. marta

1484 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BK Budva
Foto: BK Budva

Prvi Svjetski kup za mlade u boksu održaće se u Budvi od 13. do 20. marta, a za nastupe na 32. Jadranskom biseru, koji je dobio tu čast od Svjetske federacije da bude i prvi, ali i tradicionalni organizator Svjetskog kupa, već se prirpema preko 100 boksera.

Iz Rusije, Kube, Srbije, Svedske, Albanije, BiH i Crne Gore, bokseri se zajednički prirpemaju u Budvi za nastupe u Hotelu Splendid, gdje će ulaz biti slobodan za borbe od 14. marta i finala 19. marta.

"Kroz zajednički rad i razmjenu međunarodnih iskustava najbolji bokseri iz Crne Gore kao i prisutni treneri imaju odličnu šansu za napredak i usavršavanje. Za četiri dana u Budvu stiže preko 20 drugih reprezentacija željnih dokazivanja na najjačem omladinskom turniru na svijetu, 32. “Jadranskom Biseru”", naglasio je selektor crnogorske reprezentacije, Nikola Ružić.

Budva je prepoznata kao najbolji organizator bokserskih takmičenja, i u prethodne dvije godine u tom gradu održana su tri evropska prvenstva.

Bonus video: