Odermat i danas držao lekcije skijanja u Kranjskoj Gori

Za razliku od jučerašnjeg, u današnjem veleslaomu su mjesta na podijumu samo promijenili Kristofersen i Panturo

3646 pregleda 0 komentar(a)
Drugog dana zaredom na vrju podijuma u Kranjskoj Gori, Foto: REUTERS
Drugog dana zaredom na vrju podijuma u Kranjskoj Gori, Foto: REUTERS

I drugi veleslalom zaredom na Kranjskoj Gori pripao je Švajcarcu Marku Odermatu.

On je nakon devetog veleslaloma za Svjetski kup obezbijedio mali kristalni globus u toj disciplini u kojoj je ove godine postao i svjetski prvak.

Nakon prve serije danas, poredak je bio kao u jučerašnjem veleslalomu. Na kraju slavio je Švajcarac u vremenu 2:20,91 minut, ali je u drugoj seriji Henrik Kristofersen uspio da bude brži od Francuza Aleksisa Panturoa. Norvežanin je zakasnio 32, a Francuz 70 stotih za pobjednikom.

Odermat je slavio 22. trijumf u Svjetskom kupu, 11 ove sezone, šest od njih u veleslalomu. Ove sezone u veleslalomu slavio je i u Zeldenu, Val Dizeru, Alta Badiji, Adelbodenu a dvije u Kranjskoj Gori.

U superveleslalomu najbrži je bio u Lejk Luizu, Bormiju, Aspenu i dva puta u Kortini Dampeco i obezbijedio je pobjedu i u toj disciplini. Na SP u Kurševelu bio je zlatni u spustu i veleslalomu.

Odermat je na pragu odbrane velikog kristalnog globusa jer u generalnom plasmanu Svjetskog kupa vodi sa 1.826 bodova, daleko je iza Aleksander Omot Kilde sa 1.240, dok je treći Norvežanin Kristofersen sa 1.014 bodova

Bonus video: