Bjelasica Trail 5. i 6. avgusta

"Pripremili smo trke kako za one koji se profesionalno bave trčanjem, tako i za rekreativce, ali i one najmlađe", naveli su organizatori

1196 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Bjelasica Trail
Foto: Bjelasica Trail

Prijave ze za manifestaciju Bjelasica Trail otvorene su od danas i trajaće do 4. avgusta u ponoć, saopštili su organizatori.

Ta manifestacija prvi put u Kolašinu organizovana je 2019. godine i učestvovalo je više od 150 takmičara iz desetak zemalja, kao 200 djece različitih uzrasta. Zbog pandemije novog koronavirusa 2020. godine takmičenje je bilo odloženo, a od pretprošle godine nastavljena je organizacija Bjelasica Traila. Manifestacija je lani okupila 194 takmičara, kao i članove njihovih porodica, prijatelja i ljubitelja planine i trail trčanja.

„Ovogodišnje izdanje Bjelasica Trail manifestacije održaće se 5. i 6. avgusta. Pripremili smo trke kako za one koji se profesionalno bave trčanjem, tako i za rekreativce, ali i one najmlađe. Dječja trka planirana je prvog dana manifestacije, duga je 250m i namijenjena djeci starosti od 7 do 12 godina. Istog dana održaće se porodična trka. Ta trka je dužine 10 km i namijenjena je uglavnom rekreativcima i roditeljima sa djecom. Želja nam je da porodičnu trku omasovimo, kako bi što više ljudi dobilo priliku da se na ovoj kratkoj dionici oproba u trail trčanju ali i uživa u prelijepoj prirodi okoline Kolašina, zbog čega će ove godine porodična trka biti besplatna“, saopštili su organizatori.

Glavni dio manifestacije biće 6. avgusta, kada se održavaju dvije trke - Tri jezera, u dužini od 45km sa visinskom razlikom od oko 2.510m i trka Mali Međed u dužini od 21km, sa visinskom razlikom od 1.320m. Takmičari će startovati u sedam sati sa Trga Borca u Kolašinu, a trku će završiti na Ski Centru Kolašin 1600. Obje trke su verifikovane od strane ITRA - Svjetske asocijacije za trail trčanje. Trka Mali Međed nosi 1 ITRA bod, dok trka Tri jezera nosi 2 ITRA boda i kvalifikaciona je za UTMB Mont Blanc- najprestižniju ultra trail trku na svijetu. Svi zainteresovani ljubitelji trčanja, od danas, prijave mogu obaviti na linku linka koji je dostupan na FB i IG stranici Bjelasica Trail, te na zvaničnom sajtu bjelasicatrail.me

Bonus video: