Fjuriju veći dio kolača u najavi borbe decenije

Šampionu WBC verzije Tajsonu Fjuriju predlažu da ne prihvati manje od 70 odsto zarade od meča sa prvakom ostale tri verzije, Ukrajincem Aleksandrom Usikom

8413 pregleda 1 komentar(a)
Fjuri kao od šale napuni Vembli, bez obzira na vremenske uslove, Foto: Reuters
Fjuri kao od šale napuni Vembli, bez obzira na vremenske uslove, Foto: Reuters

Tajson Fjuri, prvak teške kategorije u WBC verziji dobiće neuporedivo veći honorar od prvaka u ostale tri prestižne verzije, Ukrajinca Aleksandra Usika.

To je sasvim izvjesno nakon objave Džona Fjurija, oca Kralja cigana, koji je savjetovao Tajsonu da ne prihvati ispod 70 odsto od zarade u najavljivanom meču decenije.

Ulog je zvanje najboljeg boksera svijeta.

“S kim god da se bori u svijetu, Usik neće zaraditi ni četvrtinu onoga što mu je ponuđeno. Dakle, znate, on mora uzeti ono što je na stolu. U suprotnom, Tajson neće da boksuje, jer on zna svoju vrijednost, baš kao što to znam i ja", naglasio je Džon Fjuri i obrazložio savjet:

"Ne miješam se u Tajsonov životi, ali ga malo posavjetujem i kažem gledaj, hvataj se oružja. WBC si prvak, imaš najbolju ekipu i taj si koji privlači 95.000 ljudi da sjedi na tribinama po hladnom vremenu, a šta donosi Usik?!" zapitao se otac šampiona iz Britanije.

"Ako se Usik bori protiv Dubue ili Džoa Džojsa, za koliko će tu biti plaćen? Svakako sitnicu u odnosu na 30 odsto kada je na stolu tako veliki iznos u borbi sa Tajsonom", zaključio je Džon Fjuri.

Borba između Fjurija i Usika trebalo bi da bude 29. aprila u Londonu.

Bonus video: