Petar Grbić ambasador Tekbol saveza Crne Gore

Navodi se da je Tekbol savez tim povodom poklonio bivšem reprezentativcu Crne Gore personalizovani sto za tekbol koji je postavljen na trening kampu Budućnosti na Starom aerodromu

4069 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaler Budućnosti Petar Grbić novi je brend ambasador Tekbol saveza, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je Tekbol savez tim povodom poklonio bivšem reprezentativcu Crne Gore personalizovani sto za tekbol koji je postavljen na trening kampu Budućnosti na Starom aerodromu.

"Predivan gest, stvarno. Želio bih da se zahvalim Tekbol savezu, najprije što su mene izabrali za ambasadora i moram reći da mi je čast što ću biti ambasador Crne Gore za predstojeće evropsko takmičenje koje će se održati ovdje. Dobio sam zaista prelijep poklon, sa mojim likom i grbom mog omiljenog kluba", rekao je Grbić.

On je naglasio da će sto ostati u fudbalskom klubu Budućnost, kao poklon klubu, da bude od koristi i mlađim kategorijama.

"Mi prvotimci ćemo takođe raditi na njemu, ali najbitnije je da djeca uče i napreduju. Tekbol je odličan za razvijanje mnogo tehničkih stvari i elemenata koji su korisni u fudbalu. Presrećan sam i nadam se dugoj saradnji2, rekao je Grbić.

Direktor Budućnosti Novak Novaković zahvalio se Tekbol savezu na donaciji koju su pružili podgoričkom fudbalskom klubu.

"Tekbol kao igra može da bude značajan u kontekstu razvoja motorike i pokreta koji su možda i osnovni, a nekada se zaborave na fudbalskom planu. S druge strane, naš klub želi da podrži sve što je povezano sa sportom i jako smo zadovoljni što smo našli još jedan način da predstavimo još jednu pozitivnu priču u svijetu sporta", kazao je Novaković.

Saopšteno je da je prijateljstvo sa proslavljenim fudbalerom od velikog je značaja za promociju tekbola kao sporta i aktivnosti Tekbol saveza Crne Gore.

Petar Grbić, tekbol
foto: FK Budućnost

"Velika nam je čast što je upravo Grbić naše zaštitno lice. Taj urbani sport na taj način biće još privlačniji za nove takmičare. Osim toga, prošle sedmice sedam fudbalskih niželigaša sa područja Podgorice dobilo je na poklon od Sekretarijata za kulturu i sport glavnog grada stolove za tekbol, koji se mogu naći i na više lokacija u Podgorici ali i širom Crne Gore", piše u saopštenju Tekbol saveza.

Navodi se da je glavni događaj za TEQMNE u 2023. godini organizacija turnira Evropske tekbol turneje, koji će biti odigran u sportskoj dvorani hotela Voco od 28. do 31. marta.

Najavljeno je učešće više od 150 tekera iz cijelog svijeta.

Bonus video: