Ferstapen odustao zbog kvara, Peresu pol u Saudijskoj Arabiji

Serhio Peres postavio najbolje vrijeme, ispred Šarla Leklera i Fernanda Alonsa. Lekler zbog kazne kreće sa 12. mjesta, a sa 15. Maks Ferstapen

2897 pregleda 0 komentar(a)
Patris Evra predaje Serhiju Peresu "trofej" za osvajača pol-pozicije, Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed
Patris Evra predaje Serhiju Peresu "trofej" za osvajača pol-pozicije, Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed

Iako je pred Veliku nagradu Saudijske Arabije promijenio mjenjač, baš on je „izdao” Maksa Ferstapena - aktuelni šampion Formule 1 zbog problema sa transmisijom nije postavio vrijeme u drugom dijelu kvalifikacija, pa će krenuti tek sa 15. mjesta.

U Red Bulu se, doduše, slavilo, jer je Serhio Peres bio najbrži, ispred Šarla Leklera u Ferariju i Fernanda Alonsa u Aston Martinu.

Alonso će, ipak, krenuti iz prvog reda, a Lekler sa 12. mjesta, jer je kažnjen zbog promjene mjenjača.

„I srećan sam i nisam. Imali smo puno problema sa ritmom, ali sam u posljednjem krugu dao sve i zadovoljan sam. Ali, Red Bul je sa neke druge planete. Neće mi biti lako, zbog kazne pomjeranja 10 mjesta unazad”, istakao je Lekler.

Ni Ferstapen nije očajavao, ali nije bio presrećan.

„Dogodio se problem u desetoj krivini, tada sam prvi put vidio da se nešto dešava. Ovo me puno nervira. Imali smo odličan vikend, sve je išlo po planu. Sada se sve mijenja, biće teško doći do vrha. Svašta je moguće na ovoj stazi, ali moramo da budemo realni. Ipak, imamo brz bolid, sigurno ću napredovati”, iskren je bio Leteći Holanđanin.

Šef Red Bula Kristijan Horner je optimista.

„Vijdećemo kako će se Ferstapen trkati sjutra. Imamo odličan bolid, brzinu na startno-ciljnom pravcu i vidjećemo šta možemo da uradimo”.

Ni Peresu nije svejedno što mu nema timskog kolege.

„Treći dio kvalifikacija je bio zahtjevan. Šteta zbog Maksa, bio je veoma moćan cijelog vikenda, ali sa ovim bolidima znate da problemi uvijek mogu da se dese”.

Trka u Džedi se vozi sjutra u 18 časova.

Bonus video: