Džiu-džicu reprezentacija se iz Francuske vratila sa 12 medalja

Crna Gora je osvojila četiri zlatne, jednu srebrnu i sedam bronzanih odličja

1567 pregleda 0 komentar(a)
Džiu-džicu reprezentacija Crne Gore, Foto: Privatna arhiva
Džiu-džicu reprezentacija Crne Gore, Foto: Privatna arhiva

Džiu-džicu reprezentacija Crne Gore uspješno je završila nastup na Evropskom prvenstvu za U16, U18 i U21 koje je od 10. do 12. marta održano u francuskom Verkunu.

Ekspedicija, koju je brojalo 20 takmičara, se vratila sa 12 osvojenih medalja - četiri zlatne, jednom srebrnom i sedam bronzanih.

Evropski šampioni su postali Stefan Ćorović u disciplini borbe do 50 kilograma U16, Jelena Vukčević borbe do 70 kilograma U18, Andrija Golić borbe do 55 kilograma U16 i Ljubica Nikčević i Nina Bogićević u duo-šou sistemu U21.

U disciplini ne-waza srebrni je bilo Luka Trninić u kategoriji do 77 kilograma U21, dok je Balša Sinđić u istoj disciplini u kategoriji do 46 kilograma U16 bio bronzani.

Balša je takođe i u disciplini borbe u istoj kategoriji osvojio jos jednu bronzanu medalju.

Bronzani su još bili u borbama Vedrana Praščević u kategoriji 57 kilograma U18, Elena Stojanović u kategoriji do 57 kilograma U18, Kristina Radosavović u kategoriji do 63 kilograma U18, Balša Đurišić u kategoriji do 60 kilograma U18 i Martin Lučev u kategoriji do 50 kilograma U16.

"Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatom. Nadamo se da ćemo uspjeti da ovu perspektivnu i mladu ekipu zadržimo na okupu kako bismo imali sjajan seniorski sastav. Ostaje žal jer svakako neke od ovih bronzanih medalja su mogle da budu sjajnije, ali je falilo malo sportske sreće i iskustva. Moram pomenuti i takmičare koji su bili na korak do medalje i imali zapažen nastup sa četiri pobjede i dva poraza - Nikolu Vulevića, Sava Jaredića kao i Milicu Mihaljević koji su izgubili mečeve za medalju. Čitava ekipa bila na nivou i čestitam im", rekao je trener džiu-džicu reprezentacije Crne Gore Dejan Vukčević.

Bonus video: