Bobanu Ilioskom pripao "Splendid gran pri"

Boban Ilioski iz Sjeverne Makedonije, pobjednik je tradicionalnog kik-boks spektakla, "Splendid gran pri", ankon dviej jednoglasne pobjede u K1 do 86 kilograma

3911 pregleda 0 komentar(a)
Ilioski je bio najbolji na turniru četvorice K1 boraca, Foto: KBSCG
Ilioski je bio najbolji na turniru četvorice K1 boraca, Foto: KBSCG

Boban Ilioski iz Sjeverne Makedonije, pobjednik je tradicionalnog kik-boks spektakla, "Splendid gran pri". On je u finalu slavio protiv domaćeg borca, Filipa Sekulovića.

Prethodno su u disciplini K1 do 86 kilograma, finalisti bili ubjedljivi. Sekulović je jednogalsno bio bolji od Hrvata Borne Manojlovića, dok je Ilioski identično slavo u meču sa Albertom Ugrinčićem iz Bosne i Hercegovine.

Ilioskom je trofej uručio promoter događaja i predsjednik Kik-boks saveza Crne Gore, Ivan Strugar.

No, to nije bilo sve - naš kik bokser Nema Čađenović (K1, -73 kg) savladao je Petra Mušuru iz Hrvatske sa 3:0. Uspješan povratak u ring, nakon godinu i po pauze, imao je Remzija Dacić (lou kik, -81 kg) koji je rezultatom 3:0 slavio protiv Ibrahima Memića iz Bosne i Hercegovine. U jedinoj borbi dama, naša Anastazija Petrović (K1, -56 kg) jednoglasnom odlukom sudija pobijedila je Lin Rong Sang iz Slovenije. U veoma zanimljivom meču Aleksandar Milošević iz Srbije (K1, -72 kg) tehničkim nokautom bio je bolji od turskog borca Volkana Dogana.

"Splendid gran priju" prethodio je prvi memorijalni turnir “Mirko Vlahović” u čast našeg proslavljenog kik boksera, osvajača 11 medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava. Održana su tri meča u kik-boksu između boraca iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ali i jedan profesionalni bokserski meč.

Crnogorski junior Matija Radović (lou kik, -67 kg) pobijedio je Ivana Markovića. Senior Ilija Perović (lou kik, -63 kg) izgubio je od Dajana Ivanovića, dok je Lazar Klikovac (K1, -81 kg) dominantno slavio protiv Manojla Đurića.

U bokserskom okršaju kategorije do 82 kilograma crnogorski bokser Milovan Sekulović savladao je Kristijana Đakovića iz Srbije.

Memorijalni turnir “Mirko Vlahović” bio je humanitarnog karaktera, a želja je da turnir bude organizovan i u narednim godinama.

Bonus video: