Mađari dominirali tokom prvog dana Evropskog tura u tekbolu

Tokom prvog dana nastupilo je 10 takmičara iz Crne Gore, koji nisu uspjeli da prođu grupnu fazu

3884 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tekbol Montenegro
Foto: Tekbol Montenegro

Deset tekera iz Crne Gore nastupilo je u singlu tokom prvog dana Evropskog tura u tekbolu u Podgorici.

Naši momci nijesu uspjeli da prođu grupnu fazu, ali dobrih mečeva i pobjeda nije nedostajalo.

Šampion Crne Gore u sinlgu Željko Janković ostvario je dvije pobjede i u duelu za prvo mjesto izgubio je od Mađara Hegeduša. Na identičan način takmičenje je završio Balša Bogićević koji je poslije dva trijumfa izgubio duel od Mađara Ćabija.

Najprijatnije je iznenadio 14-togodišnji Veljko Ljumović koji je slavio protiv Rumuna Dumitrua, ali je poražen u meču za prvo mjesto od Portugalca Brita.

Marko Žarković i Andrija Jovanović takođe su ostali bez prolaza dalje, ali je nastup u singlu za njih bio samo zagrijavanje za nastup u dublu.

"Super je igrati kod kuće, nekako je i veća odgovornost, kada te gledaju tvoji navijači. Sigurno da je ovo lijepo iskustvo. Veliki je broj kvalitetnih igrača, organizacija je na vrhunskom nivou. Meni je primaran nastup u dublu, međutim zadovoljan sam kako sam odigrao i singl," kazao je Marko Žarković.

Tekbol Montenegro
foto: Tekbol Montenegro

Dominirali su mađarski takmičari. Osvojili su prvo mjesto u 10 od 16 grupa!

Soma Čeri je do prvog mjesta stigao pobjedom nad sunarodnikom Gergom Vargom uz veliku borbu u tri seta.

"Ne volim da igram singl, više sam koncentrisan na dubl konkurenciju, međutim i ovo je način da napredujem. Takmičenja Evropskog tura uvijek su sjajna, tako je i ovdje. Bili smo u Madridu nedavno i ovdje je jednako dobro. Teško je kvalifikovati se za Evropske igre, jer je u Mađarskoj velika konkurencija. Nadam se da ću u dublu ovdje stići do završnice i boriti se za medalju," kazao je Čeri.

Jedan od najboljih igrača na svijetu Martin Čerekje, osmi na planeti, ističe da je osnov napretka vježbanje. Čerekje koji je i trener izuzetno je zadovoljan uslovima u Podgorici.

Tekbol
foto: Tekbol Montenegro

"Crna Gora je prelijepa zemlja, a i organizacija je vrlo dobra. Turnir je na izuzetno visokom nivou, to se vidi i po igračima koji nastupaju, sudijama. Vidio sam puno crnogorskih igrača i utisak mi je da uvijek podižu nivo igre," naglašava Čerekje i dodaje:

"Za dodatan napredak potrebno je mnogo vježbe. Posebno kod servisa, to su sati i sati vježbe da bi lopta uvijek bila na istom mjestu i nogom da date dosta snage."

On se nada da će Evropske igre na kojima će tekbol debitovati biti prava prezentacija sporta.

"Ove godine je mnogo kvalitetnih turnira na kom učestvuje veliki broj igrača. Tekbol raste vrlo brzo, recimo ovdje učestvuju igrači iz preko 30 zemalja. Evropske igre su šansa da pokažemo svima šta je tekbol. To je naša šansa da pokažemo i kvalitet igre. Nadam se da će u bliskoj budućnosti svi znati šta je tekbol."