Ministarstvo i Opština Kolašin partneri u projektima za unaprjeđenje sportske infrastrukture i omladinske politike

Sportska infrastruktura će nakon završetka MOSI biti predate građanima na upotrebu i biti pogodna za brojne sportske discipline i pripreme sportista

2950 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Opština Kolašin
Foto: Opština Kolašin

Ministarstvo sporta i mladih opredijeliće 38.000 eura za adaptaciju male sale, u okviru sportske dvorane Playmaker u Kolašinu. Mala sala trebalo bi, nakon adaptacije, da bude trenažni centar za borilačke sportove, saopšteno je, nakon radne posjete ministra sporta i mladih Vasilije Lalošević i vd direktora u Direktoratu za sport Zorana Jojića Kolašinu.

Dogoreno je sa će, u koordinaciji sa Upravom za katastar i državnu imovinu, koja gazduje dvoranom, lokalna uprava i Ministarstvo odrediti nosioca projekta i sprovesti potrebnu procedure.

Na sastanku sa sa predsjednikom Opštine Vladimirom Martinovićem, potpredsjednicima Miodragom Bulatovićem i Vasilijem Ivanovićem i predsjednikom SO Vasilijem Bulatovićem, ministar je najavio i da će resor, na čijem je čelu, biti pouzdan partner kolašinskoj lokalnoj upravi i u ostalim projektima, koji se tiču sporta i mladih.

Kako je saopšteno, bilo riječi i o konkretnim projektima kojima Opština može aplicirati ove godine i stvaranju preduslova za unapređenje omladinske politike Kolašina.

“Predsjednik Opštine je kazao da kolašinski sport teži da bude visokopozicioniran, o čemu svjedoče dosadašnji uspjesi klubova i pojedinaca. Ukazao je na realne potrebe Kolašina na polju sportske infrastrukture, za potrebe organizacije predstojećih MOSI”, saopšteno je iz Martinovićevog kabineta.

Podsjećaju da će sportska infrastruktura, nakon završetka MOSI, biti predate građanima na upotrebu i biti pogodna za brojne sportske discipline i pripreme sportista.

Bonus video: