Lalošević sa ambasadorom Ukrajine: Na usluzi smo ukrajinskim sportistima i mladima

Ambasador Gerasimenko se zahvalio ministru Laloševiću, ne samo na prijemu, već i na toplim riječima upućenim narodu Ukrajine

2764 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, ugostio je danas ambasadora Ukrajine, Olega Gerasimenka.

Lalošević je otvorio sastanak naglasivši da je sport oblast koja spaja ljude i širi vidike, te da je na tom polju, Ministarstvo otvoreno za produbljivanje saradnje između ove dvije države.

Lalošević je dodao da će kontinuirana solidarnost Crne Gore sa narodom Ukrajine, te blagonaklon i prijateljski odnos koji državni organi naše zemlje imaju ka navedenoj državi, ostati neupitni, te da resor na čijem je čelu, stoji na raspolaganju ukrajinskim sportistima i mladima.

Ministar je uputio ambasadora Gerasimenka u neke od aktivnosti Ministarstva, te istakao da, kada je u pitanju i sfera mladih, ne samo sporta, postoji mogućnost saradnje u vidu razmjene, koja bi podrazumijevala da predstavnici mladih iz Ukrajine borave u Crnoj Gori.

Ambasador Gerasimenko se zahvalio ministru Laloševiću, ne samo na prijemu, već i na toplim riječima upućenim narodu Ukrajine.

"Želim da se zahvalim, kako Vama ministre, tako i narodu Crne Gore, na podršci i solidarnosti u ovim teškim vremenima za moju državu. Humanitarna, vojno-tehnička i finansijska pomoć Vlade Crne Gore narodu Ukrajine, nikada neće biti zaboravljena. Naročito cijenim i dva dokumenta, koja su bila potpisana između predsjednika Vlade Crne Gore, Dritana Abazovića i našeg predsjednika, Volodimira Zelenskog. Hvala na tome", kazao je ambasador Gerasimenko.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih, Miloš Lalević i službenici u istoimenom ministarstvu, Milica Adžić i Branko Stešević.