Uspješan start crnogorskih boksera na turniru u Lazarevcu

Omladinska reprezentacija Crne Gore učestvuje na međunarodnom turniru “Grejtest Open”

3036 pregleda 2 komentar(a)
Startovali pobjedama u Lazarevcu, Foto: BSCG
Startovali pobjedama u Lazarevcu, Foto: BSCG

Omladinska reprezentacija Crne Gore učestvuje na međunarodnom turniru “Grejtest Open” koji se odrzava u Lazarevcu od danas do 2. aprila.

Filip Božović je bio prvi u ringu i u četvrtfinalu kategorije do 54 kg pobjedio prekidom Dragana Grujića iz Slovenije. On će sjutra u polufinalu boksovati protiv Nikolasa Kamburkaisa sa Kipra.

Mirko Šarčević najbolji mladi sportista Crne Gore u prošloj godini je danas jednoglasno savladao Luiđija Salova iz Hrvatske u četvrtfinalu kategorije do 80 kg. On će se sjutra u polufinalu boriti protiv Marka Pižurice iz Srbije.

Andrija Brajković će u kategoriji do 92 kg voljom žrijeba bosovati tek u finalu, u kojem čeka pobjednika meča između Đorđa Đorđevića iz Srbije i Filipa Kumica iz Hrvatske.

Miloš Roganović je u četvrtfinalnom meču kategorije do 63,5 kg izgubio na poene od Strahinje Mosoronskog iz Srbije. On će ostale dane turnira iskoristiti za sparinge radi sticanja iskustva.

Jedan od naših najperspektivnijih mlađih takmičara, Strahinja Mrdak je takođe nalazi u Lazarevcu gdje će u uzrastu školaraca do 42 kg, odraditi dva uvodna meča sa domaćim bokserima.

Uz boksere je glavni trener reprezentacije Sergej Kudravcjov, kao i treneri Mugoša Kovačević i Slavko Mrdak.

Bonus video: