Herceg Novi dominaciju potvrdio osvajanjem kupa

Tatjana Bokan i drugarice u finalu Kupa Crne Gore prepustile svega 33 poena gradskom rivalu Albatrosu

2193 pregleda 0 komentar(a)
Foto: OSCG
Foto: OSCG

Sezonu apsolutne dominacije u crnogorskoj odbojci, igračice Herceg Novog krunisale su prvim peharom u klupskoj istoriji - Kupom Crne Gore.

Predvođene nekadašnjom kapitenkom reprezentacije, Tatjanom Bokan, izabranice Milorada Krunića su u prvenstvu upisale svih 18 pobjeda, bez izgubljenog seta.

Zbog toga su bile apsolutne favoritkinje u finalu Kupa protiv gradskog rivala Albatrosa, što su i opravdale ubjedljivom pobjedom u SC „Igalo”, sa svega 33 izgubljena poena - 3:0 (25:10, 25:11, 25:12).

„Za svaku dobru priču je potrebno vrijeme. Ove godine smo krenuli bukvalno od nule, sasatavili se oko 25. avgusta i nije bilo nimalo lako uigrati i ukomponovati toliko puno igračica novih, sa strane. Cijeli stručni štab je novi, sa svih krajeva Balkana i Evrope. Međutim, dobro i vrijedno radimo i iz utakmice u utakmicu opravdavamo ulogu apsolutnog favorita. Za odbojku bi bilo dobro da je finale bilo malo zanimljivije, ali mi smo se potrudili i igrali maksimalno. Znate kakva su finala, uvijek želiš da pobijediš, ne želiš ništa da prepuštaš slučaju i zato je bilo nešto kraće i manje neizvjesno finale”, kazao je Krunić.

Bokanova je bila najbolja sa 16 poena, po osam su osvojile Darja Čabonjenko, Jelena Stanimirović i Dijana Balai, a šest Anastasija Behterjeva.

U poraženom timu niko nije imao preko tri (Taša Trajković i Aleksandra Šćekić). Zanimljivo je da su igračice Albatrosa osvojile 16, a protivnice im greškama poklonile 17 poena.

Bonus video: