Tod: Ferstapen je kao Šumaher - borac, brz i pravi malo grešaka, ali iza obojice stoje najbolji timovi

"Dok se takmičio Mihael je možda djelovao pomalo umišljeno i odvratno, ali to je bio stav koji je služio da sakrije njegovu stidljivost. Bio je skroman, uvijek se preispitivao. Nikada nije optužio tim, čak ni kada su nam na jednoj trci otkazale kočnice"

4462 pregleda 0 komentar(a)
Ferstapen tokom nedavne trke u Melburnu, Foto: Reuters
Ferstapen tokom nedavne trke u Melburnu, Foto: Reuters

Ima samo 25 godina, a već iza sebe dvije šampionske sezone, sa odličnim izgledima da i ove pokori svijet Formule 1.

Maks Ferstapen, vozač Red Bula, trenutno je najveća zvijezda i najbolji vozač u F1 karavanu, a nekadašnji prvi čovjeka Ferarija i bivši predsjednik Međunarodne automobilske federacije Žan Tod uporedio ga je sa legendarnim Mihaelom Šumaherom, sedmostrukim prvakom svijeta.

"Maks je brz i pravi malo grešaka. On je borac kao Mihael. Ali na ljudskom planu, premalo ga poznajem da bih nešto više rekao", rekao je Tod za Korijere dela sera.

Dok je Tod bio na čelu Ferarija, Šumaher je tim timom pet puta bio špampion svijeta.

"Dok se takmičio Mihael je možda djelovao pomalo umišljeno i odvratno, ali to je bio stav koji je služio da sakrije njegovu stidljivost. Bio je skroman, uvijek se preispitivao. Nikada nije optužio tim, čak ni kada su nam na jednoj trci otkazale kočnice", dodao je Tod.

Ferari je osvojio samo jednu titulu (Kimi Raikonen 2008) od kada se Šumaher povukao iz Formule 1, a Tod ne krije da da Ferstapen trenutno koristi svoj tim na isti način na koji je to nekada radio Šumaher.

"Ne pravim poređenja, ali i Maks i Mihael imaju nešto zajedničkp - voze za najbolji tim i to pomaže", zaključio je Tod.

Tod je inače jedan od rijetkih koji mogu da posjete Mihaela Šumahera u njegovoj porodičnoj kući u Švajcarskoj nakon teške povrede njemačke legende na skijanju u decembru 2013.

Bonus video: