Svjetski kup u jedriličarstvu: Dukić i Marković u finalu

Crnogorski jedriličari se plasirali u finalnu grupu prestižnog Svjetskog kupa - Princeza Sofia

4833 pregleda 2 komentar(a)
Foto: JK Delfin Tivat
Foto: JK Delfin Tivat

Nakon što su se plasirali u finalnu odnosno zlatnu grupu na Evropskom prvenstvu, crnogorski jedriličari Milivoj Dukić i Ilija Marković su napravili novi velik uspjeh, kvalifikacijom u finale prestižnog Svjetskog kupa - Princeza Sofia.

Na regatnom polju je bilo 1.300 jedriličara u svim olimpijskim klasama, a u klasi ILCA 7 u kojoj se takmiče Dukić i Marković, za mjesto u finalnoj grupi je konkurisalo 185 najboljih jedriličara planete.

Trostruki olimpijac Dukić je bio 27. takmičar koji je prošao kroz cilj, a Marković 50.

U dva finalna dana, tj. četiri posljednje regate, Dukić i Marković su popravili plasman, pa su takmičenje završili na 22. odnosno 43. mjestu.

Svjetski kup nije završen. Deset najboljih jedriličara će 8. aprila voditi borbu za pobjedničko postolje, tokom "medal race" regate.

Za medalje, boriće se – Majkl Beket (Velika Britanija), Tomas Saunders (Novi Zeland), Pavlos Kontides (Kipar), Tonči Stipanović (Hrvatska), Džordž Getri (Novi Zeland), Eliot Hanson (Velika Britanija), Met Vern (Australija), Vilijam De Smet (Belgija), Duko Bos (Holandija) i Žan Baptist Bernaz (Francuska).

Bonus video: