Lalošević: Tivtu treba novi sportski kompleks i bazen

Ministar sporta i mladih boravio u radnoj posjeti Tivtu

2928 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Opština Tivat i Ministarstvo sporta i mladih sarađivaće u više zajedničkih projekata, posebno u obklasti izgradnje nove sportske infrastrukture u tom gradu.

Saopšteno je to danas nakon rane posjete ministra sporta i mladih Vasilija Laloševića Opštini Tivat gdje se on sreo sa gradonačelnikom Željkom Komnenovićem i njegovim saradnicima, kao i direktoricom Turističke organizacije Tivat, Danicom Banjević.

Sa ministrom Laloševičem u Tivtu su bili i Savo Rašović sekretar Ministarstva sporta i mladih, Zoran Jojić generalni direktor Direktorata za sport i Miloš Lalević, načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju, a sastanku je prisustvovao je i predsjednik Tekbol saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

Pored ostaloga, razgovaralo se i o budućoj izgradnji novog velikog višenamjenskog sportskog kompleksa na području nekadašpnjeg poljopriovrednog druptva Montepranzo, preko puta tivatskog aerodroma. Ovaj novi kompleks koji bi sadržao terene i druge sportske objekte za više različitih sportova, kako to vide u lokalnoj upravi Tivta, je od izuzetnog značaja za dalji razvoj i diverzifikaciju tuirističke ponude grada, kao i smanjenje njene sezonalnosti jer bi omogućio dolazak velikog broja sportskih ekipa u Tivta na pripreme u vrijeme i van glavne ljetnje sezone.

Gradonačelnik Komnenović je kazao da je Laloševića i sagovornike iz Ministarstva sportka i mladih detaljno upoznao sa ovom inicijativom koju je već kako je rekao, podržala ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, odnosno ekonomskog razvoja i turizma.

“Nadamo se da će to biti zamajac razvoja sporta i turističke privrede, ne samo u Tivtu nego i u cijeloj Boki. Danas je dogovorena podrška Ministarstva za sanaciju sportske dvorane u OŠ 'Drago Milović', gdje treniraju mladi sportisti i učešće u sanaciji krova Sportske dvorane 'Župa'. Jedan od zajedničkih projekata ovog ljeta u Tivtu je turnir tekbola, novog sporta. Nadam se da ćemo u vremenu koje dolazi ove projekte i realizovati. Izražavam zadovoljstvo sastankom i zahvalnost ministru Laloševiću. Ovo je bio veoma uspješan sastanak“, ocijenio je Komnenović.

Lalošević je posebno zadovoljstvo izrazio činjenicom da se u Tivtu, kako je naglasio, velika pažnja poklanja sportu i radu sa mladima.

„Mi smo posvetili dužnu pažnju Opštini Tivat u kojoj je sport u ekspanziji. Danas smo konkretizovali neke stvari. Prošle godine smo realizovali teren kod OŠ 'Drago Milović'. Sada ćemo ući u novi projekat, u sanaciju parketa sportske sale u ovoj školi. Drugi projekat koji smo dogovorili je otvaranje Omladinskog centra u Tivtu. Naše Ministarstvo će opredjeliti određena sredstva za mobilijar u ovom centru. Takođe, vidjećemo da sanacija krova Sportske dvorane “Župa” uđe u program Direkcije za javne radove. Značajna je podrška projektu eventualne izgradnje sportskog kompleksa na prostoru Montepranza. Pominjali smo, da dogodine počne i priča o bazenu u Tivtu. Tivat je grad u kome sport može biti dominantan”, istakao je Lalošević dodajući da postoji niz manifestacija na Crnogorskom primorju “koje mogu oživjeti i Tivat i okolne bokeške gradove” i da će Vlada podržati aktivnosti u tom pravcu.

On je saopštio da će mladi džudista tivatskog kluba “Montetatami” Stefan Kovinić dobiti jednogodišnju stipendiju, kao priznanje za izuzetne rezultate na međunarodnom planu. Takođe, Ministarstvo sporta i mladih će pomoći tivatsku manifestaciju “Festival vjetra”, koja je prošle godine bila veoma uspješna i zanimljiva.

Bonus video: