Prijem za bronzani tim karatista, nagrade i status vrhunskih sportista

Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić, koji su osvojnili bronzu u Španiji, dobili status vrhunskih sportista

3359 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnjeg prijema bronzanog evropskog tima, Foto: Gov.me
Sa današnjeg prijema bronzanog evropskog tima, Foto: Gov.me

Ministar sporta i mladih u tehničkom mandatu, Vasilije Lalošević, i direktor Direktorijata za sport, Zoranm Jojić, upriličili su prijem za osvajače bronzane medalje na Evrospkom prvenstvu u karateu u španskoj Gvadalahari

Uz bronzani kata tim: Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić, prijemu su prisustvovali selektorka Milena Milačić i predsjednik Karate saveza Crne Gore, Predrag Perković.

"Čestitam vam. Učinili ste ponosnom Crnu Goru. Pored toga što ste stekli status vrhunskih sportista, dobićete i individualnu novčanu nagradu od 2.000 eura, što je detalj u odnosu na vaše postignute rezultate. Ovo je samo jedan u nizu konkretnih koraka, koje je Ministarstvo sporta i mladih načinilo kako bi podstaklo mlade sportiste da nastave da se bave onim što vole i što ih čini srećnim", istakao je Lalošević.

Predsjednik Sabveza se zahvalio na prijemu.

"Prijem i nagrade puno mi znače a vjerujem i ovim mladim momcima. Znate i sami gdje smo bili prije nepunih godinu dana, a sada uz kontinuiranu i bezrezervnu podršku minstarstva, možemo da se dičimo medaljama, koje su naši sportisti osvojili za svoju državu. Nije finansijska podrška jedina podrška koju nam pružate. Sama činjenica da smo danas ovdje govori o tome koliko uvažavate naše mlade sportiste i drago mi je što su se stvari značajno promijenile i u Ministarstvu i u Savezu", kazao je Perković.

Mladi kata tim KK Bar i crnogorske selekcije u meču za bronzu nadvisio je Englesku.

"Za ovu medalju smo se spremali, ne samo u prethodnom periodu, već cijelog života. Kada ste vani na terenu podrška svojih kod kuće, a pritom mislim ne samo na matični klub, već i na savez i Ministarstvo sporta i mladih, znači mnogo", istakao je najtrofejniji naš kate takmičar, Mijač.

Bonus video: