Pajović: Nadam se da ću nakon 18 godina dobiti mjesto koje zaslužujem u crnogorskom karateu

Bivši karatista poziva institucije u Crnoj Gori da mu pomognu da dobije dokumenta kako bi saznao da li je kao profesionalni sportista imao prava na plate, premije i stipendije

4688 pregleda 68 reakcija 6 komentar(a)
Pajović, Foto: Privatna arhiva
Pajović, Foto: Privatna arhiva

Bivši karatista Goran Pajović obratio se "Vijestima" saopštenjem u kojem poziva institucije u Crnoj Gori da mu pomognu da dobije svoja dokumenta kako bi saznao da li je kao profesionalni sportista imao prava na plate, premije i stipendije.

On navodi da su neke njegove privilegovane kolege to primale tajno.

"Smatram da kao građanin Crne Gore imam prava na istinu i na svoja dokumenta", kaže Pajović.

Objasnio je da je bio član Budućnosti (od 1990. do 2005) i reprezentativac, kao i da je nekoliko puta bio prvak velike Jugoslavije, da je sa 12 godina postao majstor karatea l dan, a ubrzo zatim sa 14 god majstor ll dan, da bi 2005. dobio poziv od Engleske federacije, gdje je, kako kaže, položio za instruktora "shotokan karatea" i druge borilačke discipline.

"U Crnu Goru sam se vratio iz patriotski razloga misleći da ću u svojoj zemlji nastaviti da prenosim znanje, ali za mene od 2005. godine nema mjesta u karate sportu u mojoj državi, kao jedinog karatiste koji je priznat od Engleske federacije i koji ima sve sertifikate te federacije", kaže Pajović.

Navodi i da dok je bio prvotimac da je sve pripreme i takmičenja plaćao njegov otac.

"Nikada nisam dobio nijednu platu, stipendiju od svog kluba i zato sam poslije 18 godina krenuo da tražim istinu", kaže on.

Kaže da je Karate savezu Crne Gore predao dopis u februrau ove godine, ali mu u roku od 30 dana nisu odgovorili.

"Obavijestio sam NVO MANS koji je takođe uputio dopis slobodnih informacija oko ovog slučaja. Oni su dobili odgovor, a KSCG je objasnio kako nema kopije mojih dokumenata - ni elektronski, a ni u knjigama. Smatram da je to nemoguće, jer sam bio 15 godina bio član", kaže on.

Na kraju je poručio...

"Nadam se da će za mene neko imati sluha poslije 18 godina i da ću konačno dobiti mjesto koje zaslužujem u crnogorskom karate sportu", zaključio je Pajović.

Bonus video: