POK: Crnogorski atletičari na mitingu u Puli

Crnogorsku atletiku predstavljaće Marijana Goranović, Miloš Spaić, Danilo Gojković, braća Marko i Vlado Terić i bronzana sa posljednjeg Evropskog prvenstva Maja Rajković

3903 pregleda 0 komentar(a)
Maja Rajković, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Maja Rajković, Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Atletska reprezentacija Crne Gore, nakon priprema u Medulinu, nastupiće u subotu i nedjelju na tradicionalnom 26. međunarodnom sankcionisanom mitingu Cro Open u Puli, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Crnogorsku atletiku predstavljaće Marijana Goranović, Miloš Spaić, Danilo Gojković, braća Marko i Vlado Terić i bronzana sa posljednjeg Evropskog prvenstva Maja Rajković.

Na stadionu Veruda, sjutra u 12 sati, na bacalište će Marko i Vlado Terić u kategoriji F 40 (osobe niskog rasta), u bacanju diska.

U 12 sati i 30 minuta počeće nastup Danila Gojkovića, u kategoriji F34, u disciplini bacanje koplja iz specijalizovane stolice i Marijane Goranović u bacanju kugle (F41 - osobe niskog rasta).

Sat kasnije nastupiće Maja Rajković, u kategoriji F54, u bacanju koplja (bacanja iz specijalizovane stolice).

U nedjelju, u deset sati, na bacaliste će Goranović u kategoriji F41, u disciplini bacanje diska, dok će u 11 sati kuglu bacati Milos Spaić (u kategoriji F11 osobe bez vida) i braća Terić (F40).

Organizazor mitinga je Hrvatski atletski savez OSI uz pokroviteljstvo Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

"Crnogorski reprezentativci od ponedjeljka borave u Medulinu na mini pripremama u pratnji trenera Veljka Čegara i Miloša Ranitovića. Pripreme u Medulinu i nastup u Puli finansiraju se iz programa POK podrzanog od Uprave za sport i mlade za 2023. godinu", saopšteno je iz te asocijacije.

Bonus video: