Crnogorske ragbistkinje trijumfovale u Splitu

Na startu turnira Crnogorke su poražene od Nade 10:7, da bi potom savladale Zagreb 27:0, revanširale se Nadi 17:10 i za kraj još jednom nadigrale ubjedljivo ekipu iz glavnog grada Hrvatske - 46:0

3562 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Ragbi savez
Foto: Ragbi savez

Crnogorska ženska ragbi reprezentacija osvojila je prvo mjesto na turniru u Splitu u konkurenciji klubova "Zagreb" i "Nada", djevojaka koje imaju dugu tradiciju bavljenja ovim sportom u Hrvatskoj.

Na startu turnira Crnogorke su poražene od Nade 10:7, da bi potom savladale Zagreb 27:0, revanširale se Nadi 17:10 i za kraj još jednom nadigrale ubjedljivo ekipu iz glavnog grada Hrvatske 46:0.

Ragbi
foto: Ragbi savez

"Moramo istaći da se ovaj turnir u Splitu tradicionalno održava nekoliko godina i da je upravo domaćin, Nada iz Splita, uvijek bio dominantan, osvajavši ovaj turnir, sa ubjedljivim pobjedama. Djevojke su prezadovoljne igrama i rezultatima, iako nijesu bile u punom sastavu. U ovim utakmicama šansu su na najbolji način iskoristile mlade igračice. Pokazale su snagu i unijele novu energiju u timu. Pripreme koje su odradile u Podgorici, dale su rezultat. Na teren su prenijele sve ono što su vježbale tokom kampa. Ispunile su sve zahtjeve trenera i nakon osam godina osvojile su turniru u Splitu", saopšteno je iz Ragbi saveza Crne Gore.

Djevojke očekuje još jedan pripremni kamp reprezentacije od 19. do 21. maja na kojem će im se pridružiti reprezentacija Hrvatske. Poslije toga idu na Igre malih zemalja Evrope, koje će se održati na Malti, a nakon toga na Evropsko prvenstvo u Beogradu.

Bonus video: