Lekler demantovao pregovore sa Mercedesom

"Ne, ne još. Ne za sada. Sada sam koncentrisan na projekat u kojem se danas nalazim, a to je Ferari. Imam puno povjerenje i siguran sam u budućnost. Vidjećemo, ali sam potpuno uvjeren u projekat Ferarija", rekao je Lekler

4543 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vozač Ferarija Šarl Lekler je demantovao navode iz italijanskih medija da je razgovarao sa predstavnicima Mercedesa o tome da zamijeni Luisa Hamiltona.

Hamiltonov ugovor sa Mercedesom ističe na kraju sezone, a 38-godišnji vozač još nije postigao dogovor o nastavku saradnje.

Italijanski mediji su prenijeli da je "javna tajna" da je Lekler razgovarao sa predstavnicima Mercedesa poslije lošeg starta u Ferariju ove sezone u Formuli 1.

Lekler, čiji ugovor ističe na kraju 2024. godine, tvrdi da razgovora sa Mercedesom nije bilo.

"Ne, ne još. Ne za sada. Sada sam koncentrisan na projekat u kojem se danas nalazim, a to je Ferari. Imam puno povjerenje i siguran sam u budućnost. Vidjećemo, ali sam potpuno uvjeren u projekat Ferarija", rekao je Lekler.

Upitan direktno da li ga je zvao Toro Volf, Lekler je rekao: "Ne. Nula. Nula. Zaista nula. Svi se smijete jer mi ne vjerujete, ali obećavam", dodao je vozač iz Monaka.

Novinari su Hamiltona pitali da li spekulacije o Lekleru utiču na njegov novi ugovor sa Mercedesom.

Ne, ne baš. Mislim da neki vozači imaju različite odnose sa različitim šefovima i sličnim stvarima. Sviđa mi se gdje sam, volim moju ekipu i zahvalan sam na putovanju na kojem se nalazimo i na onome šta činimo da napredujemo. Dakle, to nema nikakvog uticaja, ne", rekao je Hamilton.

Bonus video: