Balša Vojinović osvojio zlato u La Korunji

U meču za zlato Vojinović je savladao Belgijanca Amina Abdelmalkina sa 1:0

5529 pregleda 32 reakcija 18 komentar(a)
Balša Vojinović, Foto: WKF
Balša Vojinović, Foto: WKF

Karatista Iskre, Balša Vojinović, osvojio je zlatnu medalju na Svjetskoj ligi za mlade u La Korunji.

U meču za zlato Vojinović je savladao Belgijanca Amina Abdelmalkina sa 1:0.

Na putu do finala i titule, karatista Iskre je pobijedio Amerikanca Džejna Dorta (5:2), bronzanog sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u Konji i bronzanog sa posljednja dva evropska prvenstva, Skvilantea Kvidoa (3:1), Portugalca Duartea Silvu (3:0) i Španca Huga Alvaresa (5:2).

“Svjetski kup za mlade u karateu je vrlo cijenjeno takmičenje, koje privlači najbolje mlade karatiste iz cijelog svijeta. Osvojiti ovaj naslov zahtijeva ne samo fizičku spremnost, već i mentalnu snagu, strategiju i koncentraciju. Balša je pokazao sve te kvalitete i zasluženo osvojio ovaj prestižni naslov. Ponosni smo na današnji rezultat koji je napravio Balša. Na ovom prvenstvu još nismo rekli sve što smo imali. Očekujemo da se sjutra neko od preostalih takmičara Iskre popenje na pobjedničko postolje. Anes Arifaj, Vuk Vučinić i Branko Lazović, kao i Katirana Đukić članica KK “Gorštaka” koja je dio naše ekspedicije imaju kapacitet da se popnu na pobjedničko postolje" izjavio je trener Iskre Nenad Vojinović.

Balša Vojinović
Balša Vojinovićfoto: WKF

Od ostalih crnogorskih takmičara u La Korunji je nastupio karatista Bara Lazar Jovović, koji je svoj nastup završio u drugom kolu, dok je karatista Iskre Nikša Zejak stigao do trećeg kola.

“Ovo je 50. medalja koju su osvojili karatisti Iskre na međunarodnoj sceni u posljednje četiri godinne. Nakon evropskog srebra, 28 medalja sa Balkanskog prvenstva, sedam medalja sa svjetskih liga, te 13 medalja sa Evropskog prvenstva malih zemalja – Balša je osvojio i jubilarnu 50. medalju za KK Iskra. Balša je dokaz sposobnosti i predanosti u svojoj disciplini, a njegov uspjeh je rezultat godina napornog rada, treninga i truda, kako njegovog lično, tako i svih u klubu. Ovaj uspjeh predstavlja značajan trenutak za Balšu, trenere i klub. S ovim postignućem, Crna Gora se dokazala kao velika sila u karateu i to bi trebalo biti podsticaj i inspiracija za sve mlade u klubu i u zemlji da se bave ovim sportom i da slijede svoje snove", rekao je predsjednik Iskre Vuk Žarić.

U La Korunji se okupilo 2.630 takmičara iz 72 države svijeta.

Bonus video: