Mirko Šarčević odboksovao za treću uzastopnu evropsku medalju, o sjaju će odlučivati u polufinalu u Jerevanu

Bjelopoljac Mirko Šarčević plasirao se u polufinale Evrosskog prvenstva za mlade u boksu

6718 pregleda 4 komentar(a)
Nakon Sofije Mirko obezbijedio medalju u razredu mladih i u Jerevanu, Foto: Bokserski savez Crne Gore
Nakon Sofije Mirko obezbijedio medalju u razredu mladih i u Jerevanu, Foto: Bokserski savez Crne Gore

Nisku medalja na evropskim prvenstvima u boksu, nastavio je Bjelopoljac Mirko Šarčević. On je upravo obezbijedio plasman u polufinale i medalju ali kojeg sjajan znaće se nakon narednih mečeva crnogorskog reprezentativca u kategoriji do 80 kilograma.

Na Evropskom prvenstvu u boksu za mlade u Jerevanu u četvertfinalu je Šarčević sa 4:1, slavio protiv njemačkog boksera Strevena Učene.

Bio je to težak meč, iako je Šarčević dobio prvu rundu od svih osim sudije iz Poljske, da bi u drugoj nakon 75 sekundi borbe Bjelopoljac plasirao strahoviti lijevi kroše, ali i neiskusno stao u iščekivanju da ringovni sudija broji.

To se nije desilo, Njemac je uspio da se vrati i dobije rundu kod svih pet sudija.

Ipak, u trećoj je Šarčević i sudijama dokazao da je neuporedivo bolji bokser, Njemac je uglavnom težio klinču i izbjegavanju borbe pa je Bjelopoljac dobio treću rundu na svih pet bodovnih lista.

Rival u polufinalu u ponedljeljak našem bokseru biće Rus Ramazan Magomedkanov, koji je u četvrtfinalnoj borbi slavio protiv Samvela Kazarijana iz Gruzije 4:1.

U prvoj borbi u Jerevanu Šarčević je eliminisao Luiđija Šalova iz Hrvatske.

Šarčević je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji, u kategoriji do 71 kilogram.

U karijeri ima i srebrnu medalju, godinu ranije, sa juniorskog Evropskog prvenstva u Gruziji, kada je u finalu nepravednom odlukom sudija izgubio meč u kojem je bio neuporedivo bolji od boksera iz Rusije

Bonus video: