Dominacija Red Bula u Bakuu, Peres dobio šampiona

Vozači Red Bula dominirali su ulicama Bakua u Velikoj nagradi Azerbejdžana, slavio je Meksikanac Serhio Peres ispred aktuelnog šampiona i kolege, Holanđanina Maksa Ferstapena

3332 pregleda 2 komentar(a)
Meksikanac slavi veliku pobjedu, Foto: REUTERS
Meksikanac slavi veliku pobjedu, Foto: REUTERS

Vozači Red Bula dominirali su ulicama Bakua u Velikoj nagardi Azerbejdžana, slavio je Meksikanac Serhio Peres ispred aktuelnog šampiona i kolege, Holanđanina Maksa Ferstapena. Peresu je to šesta pobjeda u karijeri.

Meksikanac je i dan ranije bio najbrži u sprintu, a u četvrtoj trci Formule 1, imao je i dosta sreće. Prije svega zbog prinudnog odlaska Ferstapena u boks da zamijeni pneumatike, ali se u boksu morao zadržati duže. Uslijedilo je potom bezbjednosno vozilo, a to je Peres iskoristio da zamijeni pneumatike i vrati se na čelnu poziciju.

Imao je Peres i znanja da odbije napade Ferstapena, koji je ipak u finišu uspio do najbržeg kruga, kojem je bio blizu Fernando Alonso u Aston Martinu. Španski veteran je završio kao četvrti, odmah iza Šarla Leklera u Ferariju, koji je imao pol poziciju ali ne i brzinu bolida da odgovori tandemu Red Bula.

Kada je krajem trećeg kruga dobio dozvlu da uključi DRS, Festapen je bukvalno proletio pored njega a na kraju šestog vozača iz Monaka pretekao je, uz malo više muke i Peres.

Peti je bio Karlos Sains, a potom vozač Mercedesa Luis Hamilton i Lens Strol u drugom bolidu Aston Martina. Osvajače bodova kompletirali su Džordž Rasel, Lando Noris i Juki Cunoda.

Ferstapen na čelu generalnog plasmana sada ima 93 boda, šest više od Peresa, dok je Alonso treći sa 60.

Naredna trka sezone u Formuli 1 vozi se već sljedećeg vikenda za Veliku nagradu Majamija

Bonus video: