Peres: Uspio sam da zadržim kontrolu i pobijedim

Peres je danas u Azerbejdžanu upisao šestu pobjedu u karijeri, ujedno drugu u Bakuu nakon 2021. godine

3241 pregleda 0 komentar(a)
Serhio Peres, Foto: Reuters
Serhio Peres, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Serhio Peres rekao je danas da je razlika između njega i timskog kolege Maksa Ferstapena bila mala, ali da je uspio da zadrži kontrolu i pobijedi u trci Formule 1 u Azerbejdžanu.

"Danas nam je stvarno uspjelo. Uspjeli smo da ostanemo u DRS-u i stvaramo pritisak Maksu na početku. Mislim da smo bili veoma bilzu, danas smo išli do maksimuma, obojica smo nekoliko puta kačili zid. Maks je pokušavao tokom cijele trke, ali smo uspjeli da zadržimo kontrolu", rekao je Peres, prenio je Skaj.

Peres je danas u Azerbejdžanu upisao šestu pobjedu u karijeri, ujedno drugu u Bakuu nakon 2021. godine.

Povezani članci

30. April 2023.

Dominacija Red Bula u Bakuu, Peres dobio šampiona

Meksikanac je takođe u subotu upisao pobjedu i u prvom ovosezonskom sprintu, pa je sada smanjio razliku u odnosu na vodećeg u generalnom plasmanu. Ferstapen ima 93 boda, dok je Peres drugi sa 87 bodova.

Holanđanin je istakao da nije imao sreće sa izlaskom sigurnosnog vozila. Ferstapen je sa vodeće pozicije u 11. krugu otišao u boks na promjenu guma, neposredno prije nego što će na stazu izaći vozilo bezbjednosti.

"Onda sam morao da pritiskam, morao sam da ostanem vrlo blizu kako bih pokušao da uđem u DRS. Mislim da su se gume zbog toga pregrijale, dok sam pokušavao da pratim", rekao je Ferstapen, i pozdravio dobar timski rezultat.

Do treće pozicije i prvog ovosezonskog podijuma došao je vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je istakao da je pružio svoj maksimum.

"Strategija je bila jako dobra, ali jednostavno nemamo dovoljno dobar tempo da se borimo sa Red Bulom. Takođe se čini da Aston Martin ima jači bolid od nas, pa je bio potreban napor kako bih ostao ispred Alonsa. Stvarnost je takva da imamo mnogo posla kako bismo se vratili u borbu za pobjede", dodao je Lekler, koji se nalazi na šestom mjestu u šampionatu.

Naredna trka na programu je 7. maja u Majamiju.

Bonus video: