Pečurica režirao pobjedu Crnogorca protiv Budućnosti

Sjajno drugo kolo Premijer i Prve lige Crne Gore u šahu

3163 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Šahovski savez Crne Gore
Foto: Šahovski savez Crne Gore

Derbi drugog kola ligaških takmičenja u šahu, koja se održavaju u Herceg Novom, obilježio je derbi između Budućnosti i Crnogorca u Premijer ligi.

Nakon velike borbe sklopljeno je pet remija, a paraf na pobjedu Crnogorca, stavio je Miloš Pečurica koji je crnim figurama u skandinavskoj odbrani uspio da nadigra Andreja Šukovića.

Sigurna je bila i Elektroprivreda koja je sa 4,5:1,5 savladala Omladinac Budućnost zahvaljujući pobjedama Bogosavljevića, Mijovića, Kisića i Miletića, dok je pobjedu za Omladinac ostvario Tadić koji je na prvom stolu savladao Kadrića.

Maksimalan učinak nakon dva kola imaju i ekipe Mimoze i Herceg Novog. Tivćani sa 4,5:1,5 savladali nikšićku Mladost, dok su domaćini sa 5,5:0,5 savladali Prosvjetu. Dama je ostvarila važnu pobjedu u borbi za opstanak protiv Dijagonala sa 4,5:1,5.

Drugo kolo ženske lige, donijelo je debitantski nastup ekipe Univerziteta Crne Gore. U premijernom meču u ligaškim takmičenjima, zahvaljujući pobjedama: Vujnović, Špalir, Kukić i Nerić, savladana je Budućnost maksimalnim rezultatom. U derbiju kola Elektroprivreda je savladala Herceg Novi sa 3:1 i praktično istakla kandidaturu za titulu.

U Prvoj ligi samo su Rudar i Nikšić maksimalni. Nikšić je sa 4:2 savladao Cetinje, dok je Rudar sa 4,5:1,5 savladao Berane. U ostalim mečevima Rumija i Osnovne i srednje škole su minimalno savladali Zoru, odnosno 7. Oktobar, a Brskovo i Plavsko jezero su odigrali 3:3 u jedinom meču koji je okončan podjelom bodova.

Danas su na programu treće i četvrto kolo Premijer i Prve lige, dok će dame odigrati treće kolo. Izdvajaju se derbiji koje će odigrati Crnogotac sa Elektroprivredom i Mimozom, te duel Budućnosti i Mimoze.

Bonus video: