Kanelo uspio da baci, ne i da nokautira Britanca pred 50.000 navijača

Saul Kanelo Alavres odbranio je šampionske pojaseve u supersrednjoj kategoriji, pošto je pred 50.000 navijača u Gvadalahari jednoglasno dobio Džona Rajdera

5301 pregleda 0 komentar(a)
Britanac se izvukao nakon nokdauna u 5. rundi, Foto: REUTERS
Britanac se izvukao nakon nokdauna u 5. rundi, Foto: REUTERS

Jedan od najboljih boksera današnjice, Saul Kanelo Alavres odbarnio je šampionske pojaseve u supersrednjoj kategoriji, pošto je pred 50.000 navijača u Gvadalahari jednoglasno dobio Džona Rajdera.

Nakon neuspješnog napada na titulu u poluteškoj i poraza od Rusa Dmitrija Bivola, Kanelo se vratio u - po sebe udobnu poziciju borbi u lakšoj kategoriji.

U Meksiku je boksovao prvi put još od 2011. godine, protiv obaveznog izazivača Rajdera, koji je bio u nizu od četiri pobjede od poraza u meču sa Kalumom Smitom.

“Za mene je ovo istorijski momenat. Drago mi je što sam ovdje sa svojim ljudima koji su me podržavali od samog početka”, rekao je Kanelo.

Borba je trajala svih 12 rundi a Rajder je bio odličan samo u prve tri - do direkta kojim mu je Kanelo slomio nos. U petoj je Kanelo i bacio Rajdera, ali je Britanac bio odlučan da ostane do kraja na nogama.

"Nije me mogao nokautirati, to je bio njegov plan ali mu nije uspio," rekao je Rajder, koji je izdržao 189 udaraca.

Kanelo je primio duplo manje a nije morao ispuniti obećanje - u slučaju poraza od Rajdera je kraj karijere!

“Svi znaju da želim revanš s Bivolom. Ista pravila, isti uslovi, sve je isto. Treba mi ta borba".

No, čvrsti 34-godišnji Britanac je iste visine, 175 centiematra, i konstitucije kao dvije godine mlađi Meksikanac Kanelo, sa osam centimeatra višim Bivolom je neuporedivo teže.

Bonus video: