Hrgović: Spreman sam za Usika ukoliko Duboa odustane

"Spreman sam kao zapeta puška i čekam - nadam se da neće Duboa biti rival nego ja"

4958 pregleda 3 komentar(a)
Hrgović, Foto: Printscreen YouTube/DAZN Boxing
Hrgović, Foto: Printscreen YouTube/DAZN Boxing

Od kada je ušao u profesionalne vode Filip Hrgović ne zna za poraz (15-0, 12 nokautom), ali čini se da će hrvatski bokser morati još da pričeka za borbu za vladarom teške kategorije Oleksandrom Usikom.

Prvi naredni izazivač ukrajinskog šampiona je Britanac Danijel Duboa (WBA prvak), ali kako on ima problema za povredama pojavila se mogućnost da Hrgović - kao IBF-ov obvezni izazivač - izazove Usika.

Ipak...

"Još nije zvanično potvrđeno, ali prema posljednjim informacijama on se navodno oporavio i ta borba će ići", rekao je zagrebački "El Animal" za Sportske novosti.

A, ako ne bude tako.

"Ja sam spreman kao zapeta puška i čekam. Nadam se da to neće biti Duboa nego ja, ali, prema svemu sudeći, on je sljedeći", rekao je Hrgović.

U slučaju da se borba između Duboe i Usika održi, plan Hrgovića i njegovog tima jeste da ugovore meč za IBF "interim" titulu sa nekim od bokssera rangiranih u gornjem domu te federacije. Kako Sporske novosti navode Hrgović je u nedavnom razgovoru za "Boxing News" kao potencijalnog sljedećeg protivnika pomenuo Australijanca Dempsija Mekkena.

"On je jedan od protivnika koji se pominju i sa kojim se pregovara. Nije ništa finalizirano, ali bio je pomenut kao zainteresovan i spreman. Nadam se da ću kroz sedmicu ili dvije saznati više. Radi se o dobrom protivniku, neporažen je i boksuje u kontragardu. On možda nije svjetski krem, ali nije ni loš", ističe Hrgović.

Bonus video: