Šahisti Crnogorca novi šampioni, Nikšić i Rudar u eliti

Biser crnogorskog šaha, Peko Đurović novim rejting poenima osvojio titulu fide majstora

1361 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mitar Đukanović
Foto: Mitar Đukanović

Šahisti cetinjskog Crnogorca remijem u duelu protiv Mladosti obezbijedili su drugu titulu prvaka Crne Gore u klupskoj istoriji.

Srebrna medalja pripala je nikšićkoj Elektroprivredi koja nije uspjela da osvoji treću titulu uzastopno, dok je trećeplasirana bila Budućnost.

Ovogodišnji sastav Crnogorca bio je spoj mladosti i iskustva, a pokazao se kao dobitna kombinacija.

Velemajstorski trojac: Miloš Perunović, Artem Iljin i Dragan Kosić, održavali su egal rezultat na prve tri table tokom trajanja čitave lige, dok su Miloš Pečurica i omladinci Milo Pobor i Peko Đurović sjajnom igrom ostvarivali pobjede koje su u konačnom donosile timske bodove koji su odlučili da pobjednički pehar pripadne Crnogorcu.

Biser crnogorskog šaha, Peko Đurović novim rejting poenima osvojio titulu fide majstora.

Elektroprivreda je zavrijedila srebo pobjedom protiv Herceg Novog u direktnom duelu. Pobjedu Nikšićanima donijeli su Vuk Miletić i Luka Drašković, dok je pobjedu za Novljane ostvario Nebojša Nikolić.

Budućnost je došla do bronze sigurnom pobjedom protiv Omladinca, dok se Herceg Novi koji je u sastavu imao četiri velemajstora morao zadovoljiti četvrtim mjestom.

Peta je Mimoza iz Tivta, šesta Mladost, dok su opstanak izborile ekipe Prosvjete i Omladinca.

Dama i Dijagonale se sele u Prvu ligu.

Pobjednički pehar Prve lige pripao je ekipi ŠK Nikšić. Nikšić koji ove godine slavi sto godina postojanja slavio je u osam mečeva, dok je odigrao neriješeno sa Rudarom iz Pljevalja. Rudar je zauzeo drugo mjesto i obezbijedio povratak u Premijer ligu.

U Drugu ligu se sele ekipe Plavskog jezera i Brskova.

Tako je spuštena je zavjesa na šahovski spektakl u okviru kojeg su odigrane tri najznačajnije lige crnogorskog šaha.

Bonus video: