Nikola ponovo okuplja odbojkaške zaljubljenike

U Budvi od 19. do 21. maja osmi Memorijalni turnir „Nikola Niko Zenović“

2166 pregleda 112 reakcija 0 komentar(a)
Detalj sa jednog od prethodnih Memorijala, Foto: Privatna arhiva
Detalj sa jednog od prethodnih Memorijala, Foto: Privatna arhiva

Nakon jednogodišnje pauze u Budvi će se ovog vikenda održati Memorijalnii turnir „Nikola Niko Zenović“.

Riječ je o odbojkaškoj svetkovini koja je godinama okupljala odbojkaške veterana sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Mnogi od njih godinama su usklađivali godišnje odmore da bi na Budvanskoj rivijeri uživali u nesvakidašnjem odbojkaškom spektaklu, o kome se mjesecima pričalo i prepričavalo.

Prijateljstvo, uživanje u čarima Budvanske rivijere, sportsko nadmetanje i na kraju nezaboravno druženje odbojkaški veterani ne žele da propuste. A među njima ima i olimpijskih, svjetskih i evropskih osvajača medanja, a o klupskim titulama i da ne govorimo.

Nikola Niko Zenović
Nikola Niko Zenovićfoto: Privatna arhiva

„Ne znam ko je Nikola Zenović, nikad nisam čula za njega kao odbojkaša. Mora da je bio dobar čovjek kad se zbog njega svake godine okuplja ovoliko odbojkaša. Svi rado dolazimo, i ponovo ćemo doći. Ovako nešto se ne propušta“, riječi su odbojkašiće iz Kraljeva koje je izgovorila na kraju jednog od predhodnih druženja.

Ove njeme riječi potpisala bi većina ovogodišnjih učesnika turnira. Sada je već sigurno da će na turniru, osmom po redu, učestvovati 21 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Raspored Memorijala
foto: Memorijal Niko Zenović

U nemogućnosti da zbog preuzetih obaveza prisustvuje ovogodišnjem turniru riječi podrške uputili su mnogi poznati i priznati odbojkaški radnici, a među njima i trofejni trener Zoran Gajić, trenutno ministar sporta i mlade u Vladi Srbije, legendarni igrač jugoslovenske odbojke Aleksandar Tasevski i mnogi drugi.

„Nikola je bio i ostaće moj veliki prijatelj. Rijetko sam u životu sretao čovjeka koji je volio ljude i odbojku kao on. Žao mi što ovaj put neću biti u Budvi. Meutim u mislima ću biti sam vama. Vidimo se sledeće godine", poručio je legendarni jugoslovenski reprezentativac Aleksandra Tasevski.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za petak 19. maja u 18 sati, u Mediteranskom sportskom centru. Turnir će otvoriti ministar za sport i mlade u Vladi Crne Gore Vasilije Lalošević.

Bonus video: