Las Vegas zvižducima ispratio domaćeg šampiona, Ukrajinac pokraden u Nevadi

Dvostruki olimpijski prvak iz Ukrajine dominirao protiv apsolutnog šampiona lake kategorije iz Amerike, ali.. Devin Hejni odlukom sudija dobio Vasila Lomačenka

9314 pregleda 6 komentar(a)
Ukrajinac je sve dao i uradio šta treba da ostvari snove, ali, Foto: Shutterstock
Ukrajinac je sve dao i uradio šta treba da ostvari snove, ali, Foto: Shutterstock

Amerikanac Devin Hejni odbranio je naslov apsolutnog vladara lake kategorije, nakon što je zvižducima u MGM areni u Las Vegasu propraćena odluka da jednoglasno slavi protiv Ukrajinca Vasila Lomačenka (116-112, 115-113, 115-113).

Iako se očekivalo da 35-godišnji osvajač dva olimpijska zlata i tri titule amaterskog svjetskog prvaka, bude inferioran u odnosu na apsolutnog profesionalnog i 11 godina mlađeg rivala, to nije bio slučaj.

Hejni je imao prednsot ne smo godina, već i u snazi, brzini, rasponu ruku, ali... Ukrajinac je odličnim kretanjem, eskivažama i iskustvom nadvisio Hejnija, iako Amerikanac ima skor od svih 29 pobjeda.

"Sve ste vidjeli, sve vam je jasno" , kazao je nakoon meča uplakani Ukrajinac, pošt su mu srušeni snovi o apsolutnoj tituli.

"Hejni nije klasa za sve četiri titule i naslov najboljeg boksera današnjice nezavisno od kategrojke - P4P", dodao je Lomačenko, čiji je štab uložio protest na suđenje.

Lomačenko je boksovao sigurnije i aktivnije, preuzimajući inicijativu već u prve tri runde. Lomačenko je uputio više udaraca (564:406), više tačnih (124:110), i više snažnih (95:90).

Ukrajinac je u završnici bio agresivniji: u 10. rundi je sjajnom kombinacijom primorao Hejnija da traži spas u klinču, u 11. je dobro pogodio desnicom ali je Hejni uspio da se održi an nogama, u 12. je držao Hejnija u ugao ringa sve vrijeme.

Bonus video: