Don King: Broner me podsjeća na Alija, njega zovu "problem", a ja sam "nevolja" tako da se sve uklapa

Često kroz karijeru problematični Broner (33) poručio je da će ponovo osvojiti šampionski pojas, a da bi to uradio najprije će mu večeras (oko četiri sata poslije ponoći) trebati pobjeda nad Bilom Hačinsonom (velter kategorija) u Majamiju

3993 pregleda 0 komentar(a)
Broner nakon jedne od ranijih pobjeda, Foto: Reuters
Broner nakon jedne od ranijih pobjeda, Foto: Reuters

Legendarni bokserski promoter Don King rekao je da ga želja bivšeg šampiona u četiri divizije Ejdrijena Bronera da se vrati na vrh podsjeća na vatru koju je nosio najveći Muhamed Ali.

Često kroz karijeru problematični Broner (33) poručio je da će ponovo osvojiti šampionski pojas, a da bi to uradio najprije će mu večeras (oko četiri sata poslije ponoći) trebati pobjeda nad Bilom Hačinsonom (velter kategorija) u Majamiju.

Momak iz Sinsinatija (34-4-1, 24 nokauta) posljednji put je osvojio titulu 2016. godine i od tada se borio samo sporadično, ali je njegov pokušaj povratka uspio i da vrati 91-godišnjeg Don Kinga u sport.

"Podsjeća me na momka po imenu Muhamed Ali, koji je vjerovao u sebe čak i kada bi izgubio", rekao je King za Rojters, čovjek koji je još sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka promovisao Alijeve mečeve.

King kaže da ne postoji takva stvar kao što je neuspeh.

"To je samo nazadovanje. Nema davljenja u sopstvenim suzama, kako bi rekao Rej Čarls. Moraš da se vratiš tamo i pobijediš - to je ono što me je Ali naučio boksu", dodao je King.

Muhamed Ali, legenda koja se smatra najvećim šampionom teške kategorije svih vremena, preminuo je 2016. u 74. godini.

Pod nadimkom "The Problem“, Broner se nije borio od februara 2021, a jednu od borbi propustio je zbog problema sa mentalnim zdravljem.

"Zovu ga 'problem' i mnogi ljudi su me savjetovali da ne radim sa njim, jer je on samo nevolja, međutim nisu shvatili da u tom trenutku razgovaraju sa nevoljom. Sve što sam ikada uradio je nevolja. Moje srednje ime je nevolja. Zato se i sve ovo uklapa", zaključio je Don King.

Bonus video: