Američka sprinterka Bovi preminula poslije komplikacija na porođaju

Bovi se 2014. godine sa skoka u dalj prebacila na sprint i odmah je ostvarila veliki uspjeh. Postala je jedina Amerikanka koja je osvojila olimpijsko zlato ili svjetsko zlato od Karmelite Džeter 2011. godine

5934 pregleda 0 komentar(a)
Bovi tokom Igara u Rio de Žaneiru, Foto: Reuters
Bovi tokom Igara u Rio de Žaneiru, Foto: Reuters

Američka atletičarka Tori Bovi umrla je poslije komplikacija na porođaju, potvrdio je danas njen agent.

Bovi, koja je sa selekcijom SAD osvojila zlatnu medalju u štafeti na 4x100 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, srebro na 100 metara i bronzu na 200 metara na istom takmičenju, umrla je u maju u svojoj kući na Floridi u 32. godini.

Njen agent Kimberli Holand rekla je za CBC News da su spekulacije o smrti Bovi "bile veoma štetne".

"Nadajmo se da će sada, znajući istinu, biti mnogo izvinjenja", dodala je ona.

Prema izvještaju obdukcije koji je objavio list USA Today, uzrok smrti nekadašnje svjetske šampionke na 100 metara je proglašen prirodnim.

U izvještaju se navodi da je porođaj počeo u osmom mjesecu trudnoće i da je došlo do komplikacija, među kojima su problemi sa disanjem i eklampsija - kada osoba dobije napade tokom trudnoće.

Kancelarija šerifa u Okrugu Oranž u maju je saopštila da je policija u toj oblasti posjetila jednu kuću u toj oblasti, "kako bi provjerila kako je žena u tridesetim godinama, koja nije viđena nekoliko dana". Žena koja je identifikovana kao Frentoriš Tori Bovi pronađena je mrtva u svom domu, preneo je BBC.

Bovi se 2014. godine sa skoka u dalj prebacila na sprint i odmah je ostvarila veliki uspjeh. Postala je jedina Amerikanka koja je osvojila olimpijsko zlato ili svjetsko zlato od Karmelite Džeter 2011. godine.

Bonus video: