Crnogorski ragbisti slavili u oba današnja meča - nad Estonijom 26:14, Kosovom 17:0

Crna Gora igra sjutra na Topolici sa Slovenijom od 10,40 časova, potom sa Slovačkom u 14,40 časova a zaključuje naporan raspored sa San Marinom u 17,10 sati.

4987 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Danilo Dado Pavlović
Foto: Danilo Dado Pavlović

Prvog dana Evropskog prvenstva Konferencije 2, koje se danas i sjutra održava u Baru, crnogorska ragbi reprezentacija je trijumfovala u obje odigrane utakmice. Selekcija Estonije pobjeđena je rezultatom 26:14, a Kosova sa 17:0.

Crna Gora na tebeli ove Konferencije sa šest bodova dijeli prvo mjesto sa Slovačkom, dok po četiri imaju San Marino i Slovenija, a po dva Estonija i Kosovo.

Takmičenje u ovoj olimpijskoj verziji ragbija 7, se nastavlja sjutra od deset časova na stadionu Topolica u Baru. Crna Gora igra sa Slovenijom od 10,40 časova, sa Slovačkom u 14,40 i San Marinom u 17, 10 sati.

Pobjednik turnira prelazi u viši rang takmičenja - Konferenciju 1.

Utakmica sa Estonijom nije bila dobro krenula po crnogorskim tim jer su gosti već na samom početku uspjeli da iznenade odbranu domaćina i postignu esej i pretvaranje za vođstvo od sedam poena. Crnogorski tim se brzo konsoliduje i organizuje odličan napad a Dušan Vučićević pretrčava pola terena kroz Estonsku odbranu i postiže esej. Srđan Popović pogađa pretvaranje za izjednačenje od 7:7.

Ponovo je uslijedio još jedna dobra akcija crnogorskog tima koju esejom završava Martin Mijušković, a Popović ponovo pogađa pretvaranje za vođstvo od 14:7.

Na početku drugog poluvremena Estonci uzvraćaju na sličan način i ponovo izjednačavaju sa 14:14. Vučićević uzvraća i sam protrčava kroz Estonsku odbranu sa više od polovine terena za novi esej. Popović pogađa novo pretvaranje za vođstvo od 21:14. Na samom kraju i sa igračem manje, crnogorski tim prekida napad Estonije, loptu "krade" Danilo Đalović a akciju esejom kruniše Boris Mijušković za konačnih 26:14.

Utakmicu sa Kosovom Crna Gora je počela ispuštajući dvije šanse za postizanje eseja. Tek pri kraju poluvremna uspješnu akciju esejom završava Blago Lukačević. Na početku drugog poluvremena Vučićević ponovo organizuje dobru akciju a esej i pretvaranje postiže Marko Andrić za vođstvo od 12:0. Pred kraj utakmice Vučićević postiže još jedan esej za konačnih 17:0.

Crnogorsku reprezentaciju na takmičenju čine: Danilo Đalović, Đorđe Marsstijepović, Miloš Lončar, Boris Mijušković, Srđan Popović, Martin Mijušković, Dušan Vučićević, Blago Lukačević, Vladan Čelebić, Marko Andrić, Eldin Škrijelj, Vladimir Žarković, Đorđe Leković.

Selektor je Danijel Keserović.

Bonus video: