Crna Gora treća na Evropskom ragbi prvenstvu Konferencije 2

Nakon svih utakmica najviše bodova imao je San Marino koji je osvojio turnir i naredne godine će se takmičiti i Konferenciji 1

5752 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Danilo Dado Pavlović
Foto: Danilo Dado Pavlović

Crnogorska ragbi reprtezentacija osvojila je treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Konferenciji 2, sa tri pobjede i dva poraza.

Nakon što su prvom dana takmičenja u subotu pobjedili Estoniju sa 26:14 i Kosovo sa 17:0, crnogorski tim je danas na početku takmičarskog dana savladao i Sloveniju sa rezultatom 17:12 u dosta neizvjesnoj utakmici. Nakon što je Slovenija povela na startu sa 0:7, uslijedila su dva eseja Dušana Vučićevića i Marka Andrića za prvi preokret na 10:7. Slovenci zatim ponovo esejom dolaze u vođstvo od 10:12. Pred utakmice dobru akciju esejom kruniše Martin Mijušković, dok je Srđan Popović bio uspješan iz pretvaranja za konačni rezultat 17:12.

Nakon ove utakmice Crna Gora je imala najviše bodova na tabeli i pobjeda protiv sljedećeg protivnika Slovačke, bi značila osvajanje prvog mjesta na turniru. Crna Gora već na početku utakmice pokazuje da je bolja ekipa i nakon uspješne akcije esej polaže Vladan Čelebić, a Popović je pogodio pretvaranje za vođstvo od 7:0.

Ragbi reprezentacija Crne Gore
foto: Danilo Dado Pavlović

Međutim, nakon jednog spornog koškanja sa igračem Slovačke Marko Andrić dobija crveni karton i Crna Gora do kraja meča ostaje sa igračem manje. Gosti to koriste i ubrzo esejom smanjuju razliku na 7:5, sa kojim se otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu iskusni Slovaci koriste igrača više i postižu još tri eseja za konačnih 7:20. Tokom ovog poluvremena u želji da ipak i sa igračem manje savladaju protivnika nekoliko crnogorskih igrača se povrijedilo. To je uticalo i da Crna Gora izgubi i u posljednjoj utakmici od San Marina sa rezultatom 31:5, a počasni esej dao je Vučićević.

Nakon svih utakmica najviše bodova imao je San Marino koji je osvojio turnir i naredne godine će se takmičiti i Konferenciji 1. Druga je bila Slovačka, treća Crna Gora, četvrta Slovenija, peta Estonija i šesto Kosovo.

Ragbi savez Crne Gore je dobio pohvalu od Evropske ragbi federacije za organizaciju turnira koji se održao na Sportskom centru Topolica u Baru. Ovo je bilo prvi put da se jedan ovakav turnir održava u Crnoj Gori, uz veliku podršku SC Topolica i Opštine Bar, a podrška Ragbi Evrope znači mogućnost da Crna Gora bude domaćin takmičenja i naredne godine.

Za Crnu Goru su igrali: Danilo Đalović, Đorđe Marsstijepović, Miloš Lončar, Boris Mijušković, Srđan Popović, Martin Mijušković, Dušan Vučićević, Blago Lukačević, Vladan Čelebić, Marko Andrić, Eldin Škrijelj, Vladimir Žarković, Đorđe Leković.

Selektor je Danijel Keserović

Bonus video: