Ferstapen se izjednačio sa Senom, 100. pobjeda Red Bula

Šampionat Formule 1 se nastavlja 2. jula trkom za Veliku nagradu Austrije

7822 pregleda 6 komentar(a)
Maks Ferstapen, Foto: Reuters
Maks Ferstapen, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobjednik je večerašnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Kanade.

Dvostruki uzastopni svjetski prvak je na stazi "Žil Vilnev" ostvario 41. pobjedu u karijeri, čime se na petom mjestu svih vremena izjednačio sa legendarnim brazilskim vozačem Airtonom Senom.

Holanđaninu je ovo šesta ovosezonska pobjeda, u ukupno osam trka, a preostale dvije pobede zabilježio je njegov timski kolega Serhio Peres. Takođe, austrijska ekipa je ovim trijumfom stigla do jubilarne 100. pojbede u šampionatu.

Drugo mjesto je zauzeo vozač Aston Martina Fernando Alonso, dok se na pobjednički podijum popeo i vozač Mercedesa Luis Hamilton.

Četvrta i peta pozicija pripale su vozačima Ferarija Šarlu Lekleru i Karlosu Saincu, a do šestog mjesta je stigao Serhio Peres iz Red Bula, koji je na kraju odvezao najbrži krug i dobio dodatni bod.

Bodovi su pripali i vozaču Vilijamsa Aleksanderu Albonu, Estebanu Okonu iz Alpina, Lensu Strolu iz Aston Martina i vozaču Alfa Romea Valteriju Botasu.

U generalnom plasmanu Ferstapen vodi sa 195 bodova, drugi je Peres sa 126 bodova, dok je treći Alonso sa devet bodova manje.

Šampionat Formule 1 se nastavlja 2. jula trkom za Veliku nagradu Austrije.

Bonus video: