Cerović najbrži na hronometru, Radunović na drumu, u mlađim kategorijama dominacija Jašovića i Radulovića

Na državnom biciklističkom prvenstvu u Danilovgradu vozio se hronometar i drumska trka

4408 pregleda 0 komentar(a)
Elite konkjrencija je vozila dva puta relaciju Pažići - Danilovgrad, Foto: Biciklistički savez Crne Gore
Elite konkjrencija je vozila dva puta relaciju Pažići - Danilovgrad, Foto: Biciklistički savez Crne Gore

Nakon Drumske lige, Biciklistički savez Crne Gore održao je u Danilovgradu i Prvenstvo Crne Gore u drumskom biciklizmu.

U pojedinačnom hronometru, koji se vozio od Pažića do Glave Zete, najbolji je bio bio Goran Cerović (BK Pljevlja), drugo mjesto zauzeo je Aleksandar Radunović (BK Dinamo),a treće je pripalo Slobodanu Milonjiću (BK Džada).

Milonjić je zbirno u generalnom poretku slavio u Drumskoj ligi u klasi Elite.

U konkurenciji Masters, najbolji rezultat na hronometru imao je Dragan Jašović (BK Pljevlja), drugo mjesto je osvojio Novak Đinović (BK Pljevlja), a treće Željko Beratović (BK Pljevlja).

U najmlađoj kategoriji na hronometru, kadeti U -17, najbolji rezultat imao je Andrija Radulović (BK Džada), drugo Đorđe Vujošević (BK Džada), a treće je pripalo Andriji Ćupiću (BK Džada).

Drugog dana državnog šampionata održana je drumska trka na relaciji: Pažići - Slap Zete - Glava Zete - Bogetići - Danilovgrad.

U konkurenciji Elite, vozila su se dva kruga, Masters jedan a kadetima je cilj bio na Glavi Zete.

U seniorskoj kategoriji, Elite, je najbolji bio Aleksandar Radunović (BK Dinamo), drugo mjesto zauzeo je Goran Cerović (BK Pljevlja), a treće je pripalo Milošu Lazareviću (BK Pljevlja).

U Mastersu najbolji rezultat na drumskoj trci imao je Dragan Jašović (BK Pljevlja), drugo mjesto Miloš Vojvodić, a treće Novak Đinović (BK Pljevlja).

U najmlađoj kategoriji na drumskoj trci, najbolji kadet U17 je Andrija Radulović (BK Džada), drugo mjesto je pripalo Andriji Ćupiću (BK Džada), a treće Đorđu Vujoševiću (BK Džada).

Državno prvenstvo je realizovano u organizaciji Biciklističkog saveza Crne Gore, uz pokroviteljstvo Opštine Danilovgrad i tehničku podršku BK Džada i Multisport akademije Mayer.

Bonus video: