Ferstapen: Uživam dok vozim, sve je dobro funkcionisalo

Vozač Red Bula slavio na Velikoj nagradi Austrije

2621 pregleda 0 komentar(a)
Lekler, Ferstapen i Peres na podijumu, Foto: Reuters
Lekler, Ferstapen i Peres na podijumu, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je danas da je najvažnije bilo zadržati prvo mjesto poslije starta trke Formule 1 u Austriji, kao i da je cijela ekipa napravila odličan posao tokom vikenda.

"Naravno, odlučili smo da ne idemo u boks tokom virtuelnog vozila bezbjednosti (15. krug) i samo smo pratili našu uobičajenu strategijju i mislim da je to dobro funkcionisalo", rekao je Ferstapen, prenio je BBC.

Ferstapen, dvostruki uzastopni svjetski prvak, ostvario je petu uzastopnu i ukupno sedmu ovosezonsku pobjedu u šampionatu.

Holanđanin je povećao i prednost u generalnom plasmanu, gdje sada ima 81 bod više od timskog kolege Serhija Peresa.

"Ne volim da razmišljam o tome, samo uživam u trenutku dok vozim ovaj bolid... Sprint vikend je uvijek vrlo naporan i puno stvari može krenuti po zlu, a srećom, mnogo nam je stvari pošlo za rukom ovaj vikend", rekao je Ferstapen, koji je u subotu slavio u sprint trci.

Drugo mjesto u današnjoj trci zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je posebno istakao promjene na bolidu.

"Izgleda dobro za budućnost. Tim je napravio odličan posao da unaprjeđenja na bolidu budu ranije. Očigledno se mora još dosta toga napraviti, Maks i Čeko Peres imaju jak tempo", dodao je Lekler.

Posljednje mesto na pobjedničkom podijumu pripalo je Peresu, koji je trku počeo sa 15. mjesta.

"Za mene je lično ovo bio težak vikend. Bio sam bolestan u četvrtak, imao sam visoku temperaturu. Na kraju imali smo fantastičnu strategiju i odličan tempo", rekao je Peres.

U generalnom plasmanu poslije devet trka vodi Ferstapen sa 229 bodova, drugi je Peres sa 148 bodova, a treći je Alonso sa 129 bodova.

Naredna trka vozi se za sedam dana za Veliku nagradu Velike Britanije.

Bonus video: