Ministartsvo sporta: Rekordan iznos za realizaciju redovnih godišnjih programa COK-a, POK-a i nacionalnih saveza

Iz Ministarstva su podsjetili da je na konkursu za ovu godinu dodijeljeno 4,6 miliona eura

4450 pregleda 1 komentar(a)
Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, Foto: Boris Pejović
Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo sporta i mladih počelo je isplatu drugog dijela finansijskih sredstava za realizaciju redovnih godišnjih programa Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), Paraolimpijskog komiteta (POK) i nacionalnih sportskih saveza.

Iz Ministarstva su podsjetili da je na konkursu za ovu godinu dodijeljeno 4,6 miliona eura.

“To je rekordan iznos sredstava ikada dodijeljen za realizaciju programa sportskih saveza, odnosno, za domaća i međunarodna takmičenja, stipendiranje sportista i isplatu zarada sportskim radnicima”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević je istakao da su crnogorski sportisti najbolji promoteri države i da je sport oblast koja Crnu Goru na globalnom nivou pozicionira u samom vrhu.

“Zato je prioritet Ministarstva da se sportistima obezbijede svi neophodni uslovi za kvalitetniji rad, a sve u cilju postizanja što boljih rezultata na međunarodnim takmičenjima, ali i uključivanje što većeg broja građana u sportske aktivnosti”, rekao je Lalošević

On je istakao da je Ministarstvo uložilo značajan napor da se obezbijede rekordna sredstva za programe saveza za ovu godinu jer crnogorski sportisti i sportski radnici to apsolutno zaslužuju.

Lalošević je najavio novi "talas" ulaganja u sportsku infrastrukturu, dodajući da će o tome javnost biti brzo obaviještena.

Bonus video: