Kolašin prvi put domaćin MOSI: Učestvuje 2.000 sportista iz 29 opština Crne Gore, Srbije i BiH

U gradu na sjeveru naše države otvorene 58. Međuopštinske omladinske sportske igre

3740 pregleda 115 reakcija 7 komentar(a)
Sa defilea učesnika, Foto: Senko Župljanin (MOSI 2023)
Sa defilea učesnika, Foto: Senko Župljanin (MOSI 2023)

Svečanim defileom učesnika, juče su u Kolašinu počele 58. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), koje su okupile skoro 2.000 sportista iz 29 gradova Crne Gore, Srbije, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovaće ukupno 124 ekipe, koje se takmiče u 13 sportskih disciplina.

Maša Obrenović, Miloš Bulatović, Srđa Kovijanić, Dunja Vlahović, Balša Danilović i Dragana Rakočević, istaknuti kolašinski sportisti , unijeli su zastavu MOSI. Prema tradiciji te manifestacije, u ime sportista svečanu obavezu je dao odbojkaš Milan Kićo Obrenović, a u ime sudija Lazar Ćetković.

MOSI Kolašin, MOSI
foto: Senko Župljanin (MOSI 2023)

Igre je otvorio predsjednik Opštine Vladimir Martinović, koji je se osvrnuo na činjenicu da manifestacija počinje u vrlo teškom trenutku za Kolašin, zbog smrti dvoje mladih iz tog grada.

“Kao predsjednik Opštine imam ljudsku i moralnu obavezu da u ime svih građana opštine Kolašin i u svoje lično ime izrazim duboko žaljenje zbog dva izgubljena života, u saobraćajnoj nesreći, prije dva dana. Svi zajedno tugujemo i saosjećamo s njima, ali, s druge strane, veliku zahvalnost duguje Opština Kolašin porodicama koje su u ovim teškim momentima za njih pokazale ogromno razumijevanje prema ovoj vrsti takmičenja i ovome što smo morali učiniti kao domaćii manifestacije”, rekao je on.

MOSI Kolašin, MOSI
foto: Senko Župljanin (MOSI 2023)

Martinović je kazao, lokalna uprava, omladina is vi Kolašinci, uložili napore da Kolašin bude dobra domaćin.

“Mi smo iskreno posvećeni sportu i zdravim stilovima života, jer MOSI nijesu obična manifestacija, već ideja o druženju, obnavljanju starih drugarstava i prijateljstava i uspostavljanju novih. One su smotra mladosti, ljepote i sporta. Bavljenje sportom nam omogućava da budemo otvoreni i brižni”, rekao je Martinović.

Predsjednik Opštine poželio je takmičarima fer nadmetanje i “pobjede na sportskim terenima i životu, kao i da a iz Kolašina ponesete lijep osjećaj”.

MOSI Kolašin, MOSI
foto: Senko Župljanin (MOSI 2023)

U ime Skupštine MOSI Vasilije Bulatović je uručio priznanja za dugogodišnji doprinos razvoju igara LJubivoju Vranić, Miladinu Ikoniću, Bahriji Kujundžiću, Zdravku Šubari i Enveru Gusinjcu. Učesnike je pozdravio i košarkaš Vlado Šćepanović.

“Znam da će Kolašinci biti odlični domaćini, jer je ovo jedna velika manifestacija sa dugom tradicijom. Ja sam bio učesnik u Arilju, prije 33 godine, pa je sve ostalo u lijepom sjećanju. Moja poruka mladima je da nikada ne odustaju, ne samo u sportu, već i životu”, rekao je proslavljeni košarkaš.

MOSI Kolašin, MOSI
foto: Senko Župljanin (MOSI 2023)

MOSI u Kolašinu prati više od 40 novinara iz medija tri države. Zbavni program sinoć je počeo koncertom Peđe Jovanovića i benda Crveno i crno. U nastavku MOSI, gostovaće i Nataša Bekvalac, Ana Kokić, Amadeus bend, Ana Kokić, Nemanja Petrović, Rudolf…

Među brojnim gostima, među kojima predsjednici i njihovi saradnici iz gradova učesnika, bio je i ministar sporta u Vladi Crne Gore Vasilije Lalošević.

Bonus video: