Kavendiš slomio ključnu kost i napustio Tur d'Frans

Ovo mu je bila posljednja prilika da se domogne rekordne, 35. pobjede na Turu, od koje su ga u petak dijelili centimetri, a u subotu je sve završilo padom

2936 pregleda 0 komentar(a)
Mark Kavendiš, Foto: Reuters
Mark Kavendiš, Foto: Reuters

Britanski biciklista Mark Kavendiš, koji je u subotu morao da odustane od Tur d' Fransa nakon pada 64 kilometara od cilja osme etape u Limožu, ima slomljenu desnu ključnu kost, objavila je njegova ekipa Astana-Kazahstan

"Mark Kavendiš je slomio desnu ključnu kost. Uz to, zbog te frakture mu je olabavio šaraf u ramenu", saopštili su iz Astana-Kazahstana.

Šaraf mu je ugrađen u rame nakon što je 2017. doživio težak pad na Tur d' Fransu, trci koja je Kavendišu donijela neke od najvećih uspjeha, na kojoj je dva puta bio osvajač zelene majice za pobjednika po bodovima, ali mu donijela i tužan kraj u pokušaju da postane prvi vozač s 35 etapnih pobjeda na najvećem svjetskom biciklističkom takmičenju.

"Ovo je emotivan dan. On je najbolji sprinter u istoriju Tura. Juče smo na dvije- tri sekunde pomislili da će uspjeti da ostvari svoj cilj, a danas je gotovo. Tužni smo. Tur d' Frans je tužan", izjavio je direktor trke Kristijan Prudom.

"Mark zaslužuje poštovanje Tura. On će uvijek biti dobrodošao, s biciklom i bez njega", dodao je.

Kavendiš je već najavio da će na kraju ove sezone završiti bogatu karijeru u kojoj je do sada ostvario 162 pobjede. Ovo mu je bila posljednja prilika da se domogne rekordne, 35. pobjede na Turu, od koje su ga u petak dijelili centimetri, a u subotu je sve završilo padom.

Ostaće zapisan u istoriji kao rekorder Tura s 34 etapne pobjede.

Bonus video: