Spaić otputovao za Pariz, kuglu na Svjetskom prvenstvu baca 12. jula

Crnogorsku paraatletiku na Svjetskom prvenstvu predstavljaće Miloš Spaić i Maja Rajković, koja u Grad svjetlosti stiže 13. jula

2751 pregleda 0 komentar(a)
Spaić kuglu baca 12. jula, Foto: POKCG
Spaić kuglu baca 12. jula, Foto: POKCG

Crnogorsku paraatletiku na Svjetskom prvenstvu predstavljaće Maja Rajković i Miloš Spaić, koji je danas u pratnji trenera Veljka Čegara otputuvao za Pariz, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Spaić će se takmičiti u bacanju kugle, u kategoriji F11 (osobe bez vida), a na bacalište će 12. jula.

Rajković, bronzana sa Evropskog prvenstva u Bidgošću, nastupiće u bacanju koplja (F54 – bacanja iz specijalizovane stolice). Njen nastup zakazan je za 17. jul u jutarnjim satima.

"Siguran sam da će naš dvojac dati svoj maksimum, da sebe i svoju državu predstave na najbolji mogući način. Očekujem dobar nastup paraolimpijca iz Tokija, Spaića. On je 12. na Svjetskoj rang listi, a nalazi se u odličnoj formi. Očekujem da će se dobro boriti i da će možda u Parizu ostvariti svoj najbolji rezultat sezone", rekao je trener Veljko Čegar.

Velika očekivanja ima i od Rajković.

"Rajković je na ovogodišnjim rang listama osmoplasirana. Dobro i vrijedno je trenirala ove godine, a pobijedila je na gran-priju u Italiji. I nju čeka izuzetna konkurencija“, rekao je Čegar.

Crnogorska ekspedicija kompletiraće se 13. jula, kada će Rajković u pratnji asistenta doputovati u Pariz.

Bonus video: