Ekipa Novog Pazara najbolja u obje konkurencije na 58. MOSI u Kolašinu

Najuspešnija sportiskinja Anđela Drobnjak atletičarka iz Bjelog Polja, a najuspešniji sportista Aldin Ćatović, atletičar iz Novog Pazara

3034 pregleda 0 komentar(a)
Sjajna maratonka Olivera Jevtić zastavu MOSI nosi u Užice, Foto: Dragana Šćepanović
Sjajna maratonka Olivera Jevtić zastavu MOSI nosi u Užice, Foto: Dragana Šćepanović

U Kolašinu su danas završene 58. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI). Sportisti sa tromeđe Srbije, BiH i Crne Gore nadmetali su se u 13 disciplina. Tokom pet dana trajanja Igara, učestvovalo je oko 1.800 takmičara iz 29 opština tri države

U generalnom plasmanu najuspešnija je ekipa Novog Pazara. Sveukupni pobjednik u ženskoj konkurenciji je Novi Pazar, druga je ekipa Užica, a treće Berane. U muškoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila ekipa Novog Pazara, drugo je Bjelo Polje a treća ekipa iz Pljevalja. Pehar za fer plej pripao je ekipa Višegrada, dok je najkompletnija gostujuća ekipa bili su sportisti iz Pljevalja.

Zastavu MOSI , u ime budućeg domaćina grada Užica od sportista iz Kolašina preuzeli su grdonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević sa najuspješnijim sportistima tog grada, među kojima je bila i ateletičarka Olivera Jevtić.

Vladimir Martinović predsjednik Opštine Kolašin čestitao je na osvojenim medaljama, fer pleju, a svojim saradnicima i ostalim sugrađanima na predanom radu na organizaciji manifestacije. Kazao je da je izuzetno ponosan na činjenicu da tokom brojnih sportskih i zabavnih dešavanja, minulih pet dana, nije bilo ni jednog incidenta.

"Kada su predstavnici “sedme sile”, kako domaći, tako i oni iz regiona, koji i treba da iznose kritike, kako bi javni djelatnici što bolje radili, kazali da je organizacija MOSI bila dobra, onda je suvišno da ja išta komentarišem. Zhvalan sam svima, u lokalnoj upravi i sugrađanima koji su van sistema opštinske administracije, koji su doprinijeli da ova manifestacija zasija punim sjajem. Ovih dana samo imali fer sportska takmičenja, četiri velika koncerta, a ni jedan incident nije zabilježen, što me čini posebno ponosinim kao predsjednika Opštine, kazao je Martinović.

On je istakao angažovanje brojnih volontera, koji su, minulih dana, pomagali na sportskim terenima, pri organizaciji smještaja, ishrane, u press centru… MOSI 2023. godine. Kazao je i d aje rad opštinskih službi i preuzeća, ka oi državnih organa, značjno doprinio kvalitetu Igara.

Tokom trajanja MOSI u Kolašinu je bilo i oko 40-ak predstavnika medija iz regiona i Crne Gore.

Bonus video: